Beysan Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİD) Başkanı Zekeriya Acar, üreticinin vize sorunu ile karşı karşıya olduğunu vurguladı. Konuya ekonomi yönetiminin bir an evvel çare bulmasını talep eden Acar, “Yüzlerce, binlerce çalışanı olan üreticinin vize sorunu var ancak herhangi bir devlet memuru elini kolunu sallaya sallaya her yere gidebiliyor.” dedi

Sanayicilerin karşı karşıya kaldığı diğer sorunlara da değinen Acar, şöyle devam etti:

“Türkiye’de sanayiye yatırım yapmak çok güç. Yabancılar ülkemize sanayiye değil, ticarete geliyor. Sanayici, ülkenin temel taşlarıdır. Son senelerde hükümetin sanayiciye bakışı değişmekle beraber pek çok sıkıntı ile karşı karşıyayız. Ticaret yapanla, üretim yapan sanayiciyi ayırmak gerekiyor.”


Beylikdüzü’nde E-5 kenarında yer alan 302 bin metrekarelik Beysan Sanayi Sitesi’nin büyük bir istihdam alanı olduğunu belirten Acar, şunları ifade etti:

“Burası konum itibarıyla çok önemli bir bölge. E-5 kenarında bu ölçekte ve firmaların büyük bölümünün ihracatçı olduğu başka bir sanayi sitesi yok. Burası Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Esenyurt’un istihdam alanı. 200 firma ve 10 bini aşkın çalışan bulunuyor.”