Alaşehir ilçesinde tarımsal sulama alanında faaliyet gösteren dört kooperatif ile Denizbank arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında üreticiler, 5 ay boyunca sıfır faizli kredi kullanabilecek.
S.S Kavaklıdere Sulama Kooperatifi Başkanı Halil Alkan, S.S. Soğanlı Sulama Kooperatifinden Kadir Nergiz, S.S. Kemaliye Sulama Kooperatifi Başkanı Mustafa Günen, Killik Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Nermin Çakır, Alaşehir Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Tugay Çobanoğlu ve Deniz Bank Alaşehir Şube Müdürü Hasan Özdemir arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında üreticiler, kendilerine verilen Üretici Kart ile 5 ay sıfır faizli mazot, gübre, yem, tarım ilacı gibi ihtiyaçlarını karşılayabilecek, finansal hizmetlerden yararlanacak. Birlik üyesi üreticiler su tahsilatlarını, kendilerine tahsis edilen kart ile uygun vadelerde yapabilecek.
"ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ"
Denizbank Alaşehir Şube Müdürü Hasan Özdemir, Denizbank olarak tarımın ülke ekonomimize katkısının bilincinde olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Üreticinin her zaman yanındayız. Birlik üyesi çiftçiler, Denizbank’ın üreticiye sunduğu tüm yeni ürün ve hizmetlerden yararlanabilecek. Üretici Kart ile uygun kredi koşullarında ödemelerini yılda bir kez hasat zamanına göre belirleyebilecek olan birlik üyesi üreticiler; oda, kooperatif ve birlik mağazalarından mazot, gübre, yem, tarım ilacı gibi tarımsal ihtiyaçlarını 5 aya varan vadelerde sıfır faiz ile alabilecekler” S.S. Kemaliye Kasabası Sulama Kooperatifi Başkanı Mustafa Günen de, "Üreticilerimiz mahsul öncesi nakit sıkıntısı yaşamayacak. Denizbank yetkililerine teşekkür ediyoruz."
TÜRKİYE’DE İLK
Çiftçiler, Üretici kartları ile; mazot, gübre, yem, tohum, tarım ilacı, tarım makineleri, yedek parça ve diğer tarımsal ihtiyaçları için üye iş yerlerinden alışveriş yapabilecek, şube ve tüm ATM’lerde nakit çekebilecek veya 3 yıla varan vadelerde Üretici Kart üzerinden taksitli kredi kullanabilecekler. Geri ödemeler Denizbank’ın tüm tarım kredilerinde olduğu gibi ürünün hasat tarihinde yapılabilecek. Protokol kapsamında anlaşmalı iş yerlerinde kampanyalı alışveriş imkanı sağlanacak. Yetkililer, Üretici Kart’ın Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip olduğunu belirtti.