İzmir'in Urla ilçesine bağlı Nohutalan köyünde, 2. Nohutalan Kavun Festivali düzenlendi. Açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yarımada Stratejik Planı çerçevesinde bölgede önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kocaoğlu, “Tarım ve hayvancılıktan turizm destinasyonlarına kadar İzmir'in bütün değerlerini ayağa kaldırmak ve kentimizi kalkındırmak, hepimizin birincil görevidir. 11 yıldır bunu iyi niyet ve samimiyetle yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin, Urla Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği festivalin açılış törenine katılan Başkan Kocaoğlu, İzmir'in yerelde kalkınmasını önlerine hedef olarak koyduklarını belirterek, "Önce Yarımada Stratejik Planı'nı ve kalkınma yol haritasını belirledik. Şu anda masamda Gediz ve Bakırçay'ın kalkınma planı duruyor. Önümüzdeki aydan itibaren de Küçük Menderes havzasının yol haritasını çalışmaya başlıyoruz. Tarım ve hayvancılıktan turizm destinasyonlarına kadar İzmir'in bütün değerlerini ayağa kaldırmak ve kentimizi kalkındırmak hepimizin birincil görevidir." dedi.

FESTİVAL ALANINA ÖZEL DÜZENLEME

Geçen yıl aynı yerde yapılan festivalin, toprak bir zeminde ve daha olumsuz şartlarda düzenlendiğini dile getiren Kocaoğlu, bu yıl ise köydeki fiziki düzenlemelerle çok daha iyi şartlarda yapıldığını ve ayrıca yine Büyükşehir Belediyesi tarafından, üreticilere tek tip stantlar dağıtıldığını söyledi. Aynı çalışmaların diğer köylerde de hayata geçirileceğini, amaçlarının kırsal kesimdeki hayat standartının yükselmesi olduğunu dile getirdi.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da Büyükşehir Kanunu ile köylerin mahalle statüsüne geçmesinden yakınarak, “Her köyün ayrı bir güzelliği ve ayrı bir özelliği var. Bizler de köylerimizin bu dokusunun kaybolmaması için çalışıyoruz. Ne mutlu ki İzmir Büyükşehir Belediyesi var. Bu etkinlikler hep onların öncülüğünde düzenleniyor.” dedi.

EN İYİ KAVUN SEÇİLDİ

Festival kapsamında yapılan En İyi Kavun Yarışması'nda birinciliği Turgut Eroğlu, ikinciliği Ferit Kızılata, üçüncülüğü Cengiz Özdemir isimli üreticiler elde etti. Birinci üreticinin ödülünü Aziz Kocaoğlu verdi. 2. Nohutalan Kavun Festivali'nde İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası ve solistleri de bir konser verdi. Misafirlere Boşnak böreği, keşkek, pilav, ayran ve kavun ikram edildi.