Uşak merkez ve bağlı köylerde, 300 gr. ekmeğin yeni fiyatı 1 TL oldu. Ekmeğe zam yapmadıklarını söyleyen Uşak Fırıncılar Odası Başkanı Hasan Kurnaz, ”Bizim ekmeklerimiz 250 gr., 80 kuruştu. Şimdi ekmeği 300 gr.'a çıkardık, fiyatını da 1 TL yaptık. Bunda zam yok.” dedi.

Fiyat artışı kararını 2013 yılında aldıklarını belirten Kurnaz, “Biz bu bölgenin ununu kullanmıyoruz. Unu Ankara, Çorum ve Samsun'dan alıyoruz. Fiyat artış kararını oda seçimlerinden önce aldık ama uygulayamadık. O zamanlarda unun torbası 40 TL idi, şimdi 70 TL oldu. Girdi maliyetlerinde artışlar oldu, dayanamadık.” şeklinde konuştu. Uşak'ta günde 3 bin ekmeğin israf olduğunu söyleyen Oda Başkanı Kurnaz, “Ekmek küçüldükçe bayatlar, büyüdükçe bayatlamaz. Biz ekmeğin gramajını arttırarak, bayatlama süresini de uzatmış olduk. Ekmek küflenmediği sürece bayatlamaz. Köylerdeki ekmekler yaklaşık 2 kg., bir hafta bu ekmek yeniyor. Küflenmediği sürece ekmek yenir.” dedi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, geçen mayıs ayında Balıkesir’deki esnaf ziyaretinde, zor durumda kalmadıkça ekmeğe zam yapmayacaklarını söylemişti.