KSÜ Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Alp, yaptığı açıklamada, çalıştayın 6 ülkeden bilim adamları, araştırmacı, kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildiğini belirtti. 11 gün süren çalıştayda teorik ve uygulamalı olarak biotelemetrik yöntemlerin tartışıldığını hatırlatan Alp, şunları kaydetti:
     ''Çalıştay kapsamında balıkların davranışlarını incelemek için elektronik markalar anlatılmış ve bu markaların balıklara yerleştirilmesi ve markalı balıkların izlenmesi üzerine çalışmalar yapılmıştır. Bu kapsamda uydu vericileri, akustik vericiler, radyo vericileri ve manyetik vericiler üzerinde teorik ve uygulamalı faaliyetler gerçekleştirilmiştir. Ayrıca hidroelektrik santrallerindeki balık geçitleri ve balık geçitlerinin etkinliklerinin belirlenmesine yönelik konular üzerinde durulmuştur.''
     Çalıştay kapsamında gruplar oluşturulduğunu anlatan Alp, her grubun kendi ülkesinde benzer bir proje hazırlaması sağlandığını ve bu projeler üzerinde tartışmalar yapıldığını sözlerine ekledi.