Elka Fuarcılık’ın 16-20 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirdiği Uygulamalı Çukurova Tarım Fuarı tamamlandı. Organizasyona Adana, Mersin, Osmaniye, Niğde, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep’in yanı sıra yurt dışından da KKTC, İran ve Irak’tan ziyaretçileri ağırladı.

Elka Fuarcılık Genel Müdürü M. Bülent Yamaç, yaptığı açıklamada, alışılan fuarcılık anlayışına farklı bir soluk getirmek için yola çıktıklarını söyledi. Sadece ürün ve hizmeti sergilemenin ötesine geçmek için bölgede fuarcılığa yeni ufuklar açtıklarını kaydeden Yamaç, “Çukurova Tarım Fuarı’nda 22 bin metrekare kapalı, 5 bin metrekare açık sergileme alanı ve 80 dönümü kapsayan dünyaca ünlü fuarların vazgeçilmezi olan ‘uygulama tarlası’ projesini hayata geçirdik. Bizlere destek veren 13 farklı ilden, 230 firma ve firma temsilcisi başta olmak üzere, tüm çiftçilerimize, iş dünyasına, bürokrat ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Çukobirlik Tesisleri’nde renkli günlerin yaşandığı Çukurova Tarım Fuarı, yeniliklere ev sahipliği yaptı. Fuarı ziyaret eden çiftçiler, firmaların geliştirdiği yeni tohum, gübre, traktör, biçerdöver, silaj makinesi, sap kırma makinesi ve drenaj sistemleri gibi her türlü tarım ekipman ve sistemlerini uygulamalı olarak görüp satın alma fırsatı buldu. Hediye traktör ve mibzer çekilişine de katıldı. Türkiye’de ilk kez bir fuarda düzenlenen ve Tarım Bakanlığı kayıt sistemlerinden herhangi birine kayıtlı çiftçilerin katılabildiği çekilişte bir kişi traktör, bir kişi ise mibzer kazandı.