Dünyaca ünlü Antalya Side Antik kent'inde kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna çıkan Güney Kore, Çin ve Tayvanlı turistler Burdur ve Isparta illerinde eko turizmi kapsamında Göller Bölgesi'nin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde tanıyor. Burdur ve Isparta'da gül, kiraz, vişne toplama, Yörük çadırı ziyareti, köy evleri ve lavanta turlarına çıkan Uzak Doğulu turistler insan, doğa ve arkeolojik varlıkları tanımaya yönelik turizme önem veriyor.

Türkiye'ye yıllık kültür, eko, folklor, ticaret ve arkeolojik varlıkları tanımaya yönelik yıllık 295 bin Güney Koreli, Çinli ve Tayvanlı turist geliyor. Anadolu turuna çıkan Güney Koreli turistler Antalya bölgesinde arkeolojik Xanthos, Myra, Letoon, Olimpos, Selge, Seleukeia, Termessos, Manavgat Şelalesi, Patara Meclisi, Yivli Minare, Alanya Kalesi, Aspendos Antik Tiyatro, Side Antik Tiyatro, Apollon Tapınağı ve Side Antik Kent'i gezen Uzak Doğulu turistler Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA) öncülüğünde düzenlenen turlarla Burdur ve Isparta'da eko turlarına çıkarak bölgenin doğal güzelliklerini yerinde tanıyor.

SSR Turizm Seyahat Acentesi Korece Turist Rehberi ve Arkeoloji turizmi Uzmanı .Dr. Myung Hee, Güney Korelilerin, Antalya'da arkeolojik varlıkları tanıma yanı sıra Isparta'da gül, gül suyu yapımı, Yörük çadırı, lavanta ve kiraz toplama turlarına katılarak Göller Bölgesi'nin doğal güzelliklerini yerinde gördüğünü söyledi. Çin, Tayvan ve Güney Koreli turistlerin yüzde 98'nin Türkiye'ye kültür, folklor, tarih, insan hayatı hikayesi ve arkeolojik varlıkları tanıma öncelikli tatil yaptığını belirten Hee, "Güney Koreli turistlerin Rus, İskandinav ve Avrupalı turistler gibi deniz, kum ve güneş turizmi öncelikli bir tatil anlayışı yok. Doğal hayat, köy, Yörük hayatı, kültür ve tarihi eserlere yönelik ilgileri çok yüksek. Tarihi antik kentleri ziyaret etmeyi ve doğa ile başbaşa kalmayı çok seviyorlar. Antalya bu bağlamda çok zengin bir şehir. Çok sayıda tarihi ören yeri olması İstanbul'a gelen Uzak Doğulu turistleri Antalya'ya çekiyor. Uzak Doğulu turistler için Burdur ve Isparta da eko turizmi kapsamında cazip bir destinasyon. Güney Koreli ve Tayvanlı turistler Sagalassos Antik Kent'i gezdikten sonra Ağlasun'da kiraz toplayabiliyor. " diye konuştu.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş, bölgede turizmi 12 aya yayma kapsamında Güney Koreli turistlerin kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarına destek olduklarını söyledi. Bölgenin arkeolojk zenginliğinin Güney Koreli turistler için cazibe oluşturduğunu belirten Boztaş, Çinli, Tayvanlı ve Güney Koreli turistler Side'de yoğun bir şekilde kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna çıktığını sözlerine ekledi.