Vakıfbank, İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar’ın dünürü olan Çağlar Mesut Bozoğlu’na ait Bozoğlu İnşaat ve Emlak Konut aleyhine, 46,4 milyon liralık alacak davası açtı. Davanın sebebi ise Bozoğlu İnşaat’ın yarım bıraktığı, İzmir Mavişehir’deki 750 konutluk proje. Bozoğlu, Üçyol-Üçkuyular metro projesini de üç yılda bitirememişti.

Vakıfbank, Emlak Konut ve Bozoğlu İnşaat Taahhüt Ltd.Şti. aleyhine, İstanbul Anadolu 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2014/2510 esas sayılı dosyasıyla alacak davası açtığını duyurdu. Davada Emlak Konut ile Bozoğlu İnşaat Taahhüt Ltd.Şti. arasında akdedilen "İzmir Mavişehir Kuzey Üst Bölge 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ile ilgili olarak yüklenici Bozoğlu İnşaat Taahhüt Ltd.Şti.'nin sözleşmeden kaynaklanan hak edişlerinin toplam 75 milyon liralık kısmının, dört adet temlik sözleşmesiyle banka tarafından temlik alındığı hatırlatıldı. Banka, Emlak Konut’un sözleşmeyi feshetmesi sebebiyle temlik alacağı için dava açtığını bildirdi.

Bozoğlu İnşaat, Emlak Konut GYO ile 2005 yılında Mavişehir’de 750 konutluk projeyi, hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçirmek için sözleşme imzaladı. Bir yıl sonra başlayan "Bozoğlu Mavişehir" projesi, 9 ve 16 katlı olmak üzere üç etapta 11 bloktan oluşuyordu ancak hem konutların satışı hem de inşası sebebiyle yeterince ilerleme sağlanamadı. Satılan konut sayısı 200 civarında kalan proje, bir süre sonra durma noktasına geldi. Bunun üzerine Emlak Konut, 2010 yılında projeye el koydu. Yarım kalan proje, yeniden ihale açılarak tamamlandı.

Öte yandan Bozoğlu İnşaat, İzmir’in yılan hikayesine dönen, nihayet geçen yıl açılan 5,5 kilometrelik Üçyol-Üçkuyular metro hattı projesini de yarım bırakmıştı. İhaleyi 2007 yılında 136 milyon lira bedelle kazanan şirket, 2008 yılı sonunda tamamlayacaktı ancak Poligon’daki yer altı dereleri sebebiyle proje durdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden süre alan Bozoğlu, yine de projeyi tamamlayamadı. Belediye de önce Ege Üniversitesi Hastanesi-Bornova Merkez metro hattı inşaatında Bozoğlu ile yaptığı sözleşmeyi feshetti, daha sonra da Üçyol-Üçkuyular projesi feshedildi.