Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ı makamında ziyaret etti. Çiftlikköy’ün sahil projesi ile ilgili bilgi alan Vali Cebiroğlu, daha sonra Başkan Silpagar ve belediyenin birim müdürleri ile birlikte sahil projesinin uygulanacağı alanı yerinde inceledi.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, sahil düzenleme projesinin ilk etabı olan kumsaldaki ağaçların söküm işleminin Garden A.Ş. tarafından itinalı ve profesyonel bir şekilde yapıldığını ifade etti. Vali Cebiroğlu’na 70 adet palmiye ve 77 adet çınar ağacının uygun yerlere taşındığı bilgisini aktaran Başkan Silpagar, "Bu ağaçları kökleriyle ve bağlı bulunduğu toprakla birlikte yerlerinden çıkaranlar bu işin uzmanları, yani Garden A.Ş.’dir. Böyle profesyonelce yapılan bir sökümde mevsimle ilgili bir sıkıntı da söz konusu olmamıştır.Bizim Mobil dediğimiz yoldan Yasama Sitesi’ne kadar bir tadilata gireceğiz. Burada yapacaklarımız ahşap büfeler, arkeolojik sit alanı var aynen korunuyor öyle kalacak. Çıkma alanlarımız var. Kumsalımızda ahşap kafeler olacak. Orada vatandaşlarımız çay, kahve içebilecek, kahvaltılarını yapabilecek. Sabah yürüyüş yapanlar için bir imkan olacak. Sahilimizde portatif iskelelerde beraber 3 tane de ahşap iskele tasarladık. Ahşap iskeleler T şeklinde olacak. Engelli vatandaşlarımız için bir kompleks oluşturacağız. Engelsiz park, engelsiz kafe, engelsiz sahil olarak üçlü bir kompleks olacak. Yürüyüş yolu tartan pist olacak, çünkü beton yol yürüyüş yapan vatandaşlarımız için sağlıklı değil. Ağaçlandırmayı yapmadan önce onar metre arayla yüzde 80 tasarruflu led ışıklandırmalarla sahilimiz aydınlatılacak. İstanbul’dan bakıldığında orası Çiftlikköy denilecek. Ondan sonra bütün ağaçlarımızı düzenli aralıklarla buraya dikeceğiz. Şimdiki gibi gelişi güzel olmayacak, sistematik bir şekilde dikeceğiz.” dedi.

"ÇİFTLİKKÖY BELEDİYEMİZİ TEBRİK EDİYORUM"

Projenin yapılacağı alanı baştan sona kadar inceleyen Vali Cebiroğlu ise Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ı ve projede emeği geçenleri tebrik ederek projenin detaylarını tek tek inceledi. Çiftlikköy sahilinin vatandaşların kullanımına uygun bir hale getirmek adına ciddi bir çalışma yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Cebiroğlu, sahildeki ağaçların itinalı bir şekilde yerlerinden sökülüp taşınması işlemini ise takdir etti. Vali Cebiroğlu, “Çiftlikköy her geçen gün hızlı büyüyüp gelişen bir ilçemizdir. Hizmeti en iyi anlamda hak eden vatandaşlarımıza böyle projeler sunulup hayata geçirilmesi mutluluk verici bir gelişmedir. Çiftlikköy’de denize girişiyle ve buradan sahildeki yürüyüş yollarıyla insanlarımız sahilden istifade edecektir. Engelliler için kompleks alanlarının oluşturulması ise çok faydalı buluyorum. Engelli vatandaşlarımız da rahat bir şekilde sahilin her alanından istifade etmelidirler. Bu çalışmalarından dolayı Çiftlikköy Belediye Başkanımız Ali Murat Silpagar’ı tebrik ediyor ve projenin Çiftlikköy halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Çiftlikköy sahil projesi alanını incelediği esnada ilçenin tarihi değerleri arasında yerini alan ‘Kara Kiliseyi’ de gezen Vali Cebiroğlu, ilçenin tarihi bir dokusu olduğunu ve bunların ön plana çıkarılması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Silpagar, ‘Kara Kilise’ ile ilgili Vali Cebiroğlu’na kısa bir bilgilendirmede bulundu.