Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) 2015 yılı destek programları kapsamında 17 milyon TL’si ajans desteği olmak üzere, bölgeye 36 milyon TL tutarında bir yatırım gerçekleşmesinin beklediklerini açıkladı.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu Toplantısı Kayseri Valisi ve ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Düzgün başkanlığında toplandı. Kayseri Valiliği’nin ev sahipliğinde Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Sivas Valisi Âlim Barut, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Sivas İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata ve ORAN Genel Sekreter Vekili Fatih Gavgacı katıldı.

Ajans’ın 2016 yılı çalışma programı ve bütçe çalışmalarının başlatıldığını kaydeden Vali Düzgün, 2016 yılı için gerçekleştirilecek çalışmalar ile destek sağlanacak alanların önümüzdeki günlerde çalışma programının onaylanması ile birlikte kesinlik kazanacağını ve kamuoyuna duyurulacağını ifade etti.

2015 yılı destek programları kapsamında 17 milyon TL’si Ajans desteği olmak üzere, bölgeye 36 milyon TL tutarında bir yatırım gerçekleşmesinin beklendiğini dile getiren Vali Düzgün, şu bilgileri verdi; “Geçtiğimiz ay içerisinde; 2015 yılı ‘Yenilenebilir Enerji ve Sürdürülebilir Rekabet’ ile ‘Kültür ve Turizm’ mali destek programları kapsamında Ajanstan destek almaya hak kazanan proje sahipleri ile sözleşmeler imzalanmış olup, projelerin uygulama süreci başlatılmıştır. Programlar kapsamında 17 milyon TL’si Ajans desteği olmak üzere bölgemize 36 milyon TL tutarında bir yatırımın gerçekleşmesi beklenmektedir. Ajans destek programları kapsamında geçtiğimiz ay içerisinde ayrıca; devam eden projelere yönelik olarak izleme ve fiziksel kontrol faaliyetleri ile raporlama ve ödeme süreçleri gerçekleştirilmiş, eğitim süreçleri yürütülmüş ve izleme ziyaretlerine devam edilmiştir.”

Kayseri, Sivas ve Yozgat’ı kapsayan TR72 bölgesi için “Turizm”, “Ar-Ge, Yenilikçilik ve Kümelenme”, “Sosyal Altyapı”, “Enerji ve Çevre” olmak üzere dört farklı alanda oluşturulan sektörel çalışma gruplarının geçtiğimiz aylarda toplandığını hatırlatan Vali Düzgün, Ajans koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantılara Kalkınma Kurulu üyelerinin yanı sıra kamu, üniversite, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve diğer kurum/kuruluş temsilcilerinin katılımının sağlandığını ve toplantılarda, söz konusu alanlarda bölge illerinin sorunlarının belirlenerek, çözüm önerilerinin tartışıldığını ve eylem planları oluşturularak ajans raporlarına yansıtıldığını kaydetti.

Vali Düzgün, TR72 Bölgesi Turizm Raporu, Bölgesel Yenilik Stratejisi, Kayseri, Sivas ve Yozgat İlleri Sosyal Durum Analizleri ve TR72 Bölgesi Enerji ve Çevre Raporu olmak üzere hazırlanan 6 farklı raporun da paydaşların istifadesine sunulduğunu ifade ederek, bölgesel kalkınma yolunda Ajans tarafından yürütülen çalışmaların hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kayseri Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Düzgün'ün konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.