İzmir Valiliği (BHİ) İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Fuarcılık Hizmetleri AŞ (İZFAŞ) tarafından düzenlenen Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarını son gününde ziyaret etti.

Vali Toprak’a, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay İbrahim Aydın ve İZFAŞ Genel Müdür Yrd. Hasan Tunçağ ve firma sahipleri eşlik etti. İzmir, mermer ve doğaltaş MARBLE, bu yıl metraj olarak yüzde 168, katılımcı sayısı olarak yüzde 31 ve stant sayısı olarak yüzde 64 oranında büyüdü. İzmir Fuarcılık Hizmetleri AŞ (İZFAŞ) tarafından düzenlenen Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nda, 27 ülkeden 373'ü yabancı olmak üzere toplam 1562 katılımcı ürünlerini sergiliyor.
Toplam 119 bin metrekare alan üzerinde düzenlenen fuarda, mermer ve doğaltaş, fabrika makineleri, ocak ve iş makine ve ekipmanları ile sarf malzemeleri yer alıyor. Fuarda, ağırlıkları 10 ile 30 ton arasında değişen işlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere 15 bin ton doğaltaş, toplam 784 adet blok sergileniyor.

'MARKA İZMİR’İ ÖNEMLİ BİR NOKTAYA GETİRECEK'

Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Toprak, "Bugün mermer fuarının son gününde, mükemmel dizayn edilmiş bir altyapıda yeni fuar alanını gezme fırsatı buluyoruz. Büyükşehir Belediyesi Başkanlığımıza ve emeği geçen herkesi tebrik etmek lazım. Çünkü önceki fuar alanına göre ciddi manada kullanım alanı genişlemesi var. Mermer fuarı da İzmir’in en gözde ve dünyanın en önemli fuarlarından biri haline geldiğine göre, ihtişamlı ve katılımcılara da rahatça ürettiklerini sergileme imkânı veriyor. Yeni fuar alanının A-B-C holleri açık alan ve ondan sonra D alanında makine ekipmanlarının iyi bir şekilde dizayn edildiğinin ve katılımcı firmalarında çok memnun olduklarını burada inceledik. Dolayısıyla fuar hem İzmir’e hem ülkemize hem dünyada önemli bir çığır açacak, katılanları da memnun edecek ve marka İzmir’i önemli bir noktaya getirecek bir etkinlik. Bu fuarın ve özellikle de mermer fuarının ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Tebrik ve teşekkür ediyorum." dedi.