Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında 2015 yılı KÖYDES ödeneğinin 7 milyon 654 bin TL olduğunu söyledi.

KÖYDES Tahsisat Komisyonu Toplantısı Vali Abdulkadir Yazıcı başkanlığında yapıldı. Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yazıcı, köylerin yol işlerinin tamamlanması için tahsis edilen ödeneklerin en iyi şekilde değerlendirileceğini ifade etti. Yazıcı, 2015 yılı KÖYDES çalışmaları kapsamında 7 milyon 754 bin 706 lira ödenek geldiğini belirterek, "Bu ödenekle etkili, verimli ve planlı bir çalışmayla en yüksek verimin alınacağına inanıyorum." dedi.

Plan ve programları şimdiden hazırlayıp sezona iyi bir şekilde girmek istediklerini kaydeden Yazıcı, "Bu toplantıda sadece gelen paranın tahsisatını değil, geçmiş yılların değerlendirmesini de yaparak daha verimli çalışmalara imza atmayı amaçlıyoruz. Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standartlarını en üst seviyelere taşımak için tüm arkadaşlarımızın üzerine görev düşüyor. Ben de arkadaşlarımızın bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğine yürekten inanıyorum. Bu yıl 37 kilometre birinci kat ve 150 Kilometre ikinci kat olmak üzere toplam 187 Kilometre asfalt yapmayı planlıyoruz. Bunun yanında il genelinde 21 bin 263 ton yapama malzemesi alarak yama faaliyetlerini de gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Toplantıda kaymakamları da dinleyen Yazıcı, ilçelerinde yürütülen çalışmalar ile KÖYDES planlamaları hakkında da bilgi aldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Yavuz Güner, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz, komisyon üyesi il özel idare birim ile kaymakamlar katıldı.