Odaya kayıtlı otomotiv sektörü ağırlıklı olmak üzere gıda ve inşaat sektöründe yer alan üyelerden oluşan 30 kişilik heyet, burada ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş'ta Organize Sanayi Bölgesi ziyaret edilerek çalışma ziyareti formatında teknolojik yenilikler, ortaklık kültürünün gelişmesi gibi konular ele alındı. Özellikle madeni eşya ve sanayi yan üretiminde çok iyi konumda bulunan Kahramanmaraş'ta fabrika ziyaretleri gerçekleştirildi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Meclis Üyeleri, Meclis Başkan Yardımcısı Bülent Harman başkanlığında, KMTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kadir Gülkesen ile görüşerek Kahramanmaraş'ı tanımak ve Kahramanmaraş'ın sanayie dayalı büyüme modelini örnek almak üzere geldiklerini ifade etti. Van Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Bülent Harman, “Yönetim Kurulumuzun aldığı karar ve yaptığı görüşmeler doğrultusunda ilk iş gezimizi gerçekleştiriyoruz. Özellikle otomotiv ve gıda sektöründeki üyelerimizin yeni teknolojileri yerinde görmeleri, ikili görüşmeler yapmaları için çok önemli bir fırsat olmuştur. İş gezimize 30 üyemizle birlikte geldik. Bu iş gezisinin ilimiz sanayisi ve ticareti açısından verimli olacağına inanıyoruz.” dedi.

KMTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kadir Gülkesen, Van'ın önemli bir ekonomik potansiyeli barındırdığını söyleyerek, “Kahramanmaraş yılda 6 milyar TL sanayi hacmi ile Türkiye'nin önemli üretim merkezleri arasındadır. Tekstil, gıda, enerji, çimento, kağıt gibi Türkiye'nin dış ticaret açığı ve cari açığı bakımından stratejik öneme sahip sektörlerde iddialı bir konumda bulunuyor. Buradaki üretim modeli reel üretim ve istihdam ağırlıklı bir modeldir. Bu modelin yaygınlaşması ve özellikle Doğu Anadolu'nun incisi Van gibi şehirlerde bu modelin geliştirilmesi ülke ekonomisi ve işsizliğin azaltılması bakımından çok yararlı olacaktır. Bu itibarla, odalar arasındaki işbirliği güçlendirilmelidir. Bu konuda geliştirilecek her projeye destek olmaya hazırız. Bölge odaları arasında işbirliği-güçbirliği oluşturulması amacıyla karşılıklı olarak yapılacak ziyaretler büyük önem taşıyor” dedi.

Kahramanmaraş'a yaptıkları ziyaretten çok memnun olduklarını belirten VATSO üyesi iş adamları, yeni teknolojileri ve üretim modellerini yerinde görme açısından önemli fırsat yakaladıklarını belirttiler. Kahramanmaraş gezisine katılan 30 üyeden oluşan Van Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri Heyeti, Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi'nde firma ziyaretlerinde bulundu. Heyette Van TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Diyaeddin Altındal, Burhan Vandaşoğlu, Başkan Danışmanı Yasin Ertürk ve VATSO Meclis ve Meslek Komitesi Üyelerinden oluşan 30 kişi yer aldı.