Polis baskınıyla Bank Asya yönetimine el konulmasına tepki gösteren Kütahyalı vatandaşlar, banka şubesine giderek para yatırmak ve hesap açtırmak için kuyruğa girdi.

Sabahın erken saatlerinde Bank Asya'ya destek için ellerinde pankartlarla banka önünde bekleyen vatandaşlar, "Biz bitmeden Bank Asya bitmez" dövizleriyle çocuklarının kumbaralarında biriktirdiği karne harçlıklarını hesaplarına yatırabilmek için yaşanan yoğunluk sebebiyle saatlerce bekledi.

"Bu zulüm kabul edilemez", "Banka batırmak itibar kaybetmek demektir", "Amaç banka batırmak değil, ekonomiyi kaosa sürüklemektir" şeklinde bankanın dış camına duygularını yazılı olarak yapıştıran banka müşterileri, bu zor günde Bank Asya'nın yanında olmaya devam edecekleri mesajlarına yer verdiler.

Demokrasi ve adalet nöbeti tuttuklarını ifade eden bir grup bayan, imkanları ölçüsünde Bank Asya'ya destek vermek için geldiklerini ifade ederek, Kur'an okuyarak güzel günlerin gelmesi için dua ettiklerini söylediler. CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz ise facebook sayfasından tepkisini dile getirdi.