Mardin’de gelir vergisi ve kurumlar vergisi rekortmenlerine düzenlenen törenle ödülleri verildi. Vali Mustafa Taşkesen, devletin çarklarının dönmesi için vergiye ihtiyaçları olduğunu belirterek, ödenen vergilerle maaş aldıklarını söyledi.

Erdoba Elegancy Otel'de düzenlenen törende konuşan Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, vergi mükelleflerinin bu memleketin gizli mimarları olduğunu belirtti. Devletin çarklarının dönmesi için vergiye ihtiyaçları olduğunu ifade eden Vali Taşkesen, ödenen vergilerle maaş aldıklarını kaydetti. Taşkesen, "Ülkemizin iş insanları güçlendikçe, vergi sistemimiz güçlendikçe demokrasimiz güçlenecek, ülkemiz kalkınacaktır. Ülkemize ve ilimize katkısı olan ve vergisini ödeyen iş insanlarımıza teşekkür borçluyuz. Vergi mükelleflerimiz, ödedikleri verginin takipçisi olmalıdır. Biliyorsunuz valiler kararnamesi ile merkeze alındık. 8 ay kısa bir süre zarfında Mardin’de kaldım. Bu süre zarfında Mardin’i tanımaya çalıştım. Herkesten helallik itiyorum." dedi.

Mardin Defterdarı Zafer Güler ise güçlü ve bağımsız devlet ekonomilerinin en önemli gelir kaynağının vergiler olduğunu söyledi. Güler, "Vergi ekonomik kalkınmanın motoru olduğu gibi egemenliğin de en temel göstergesidir. Kayıt dışı ekonomiyle mücadele de çok önemli yeri olan Veri Ambarı Projesi, Vergi Daireleri Otomasyon Projesi ve Vergi Denetimi Otomasyon Projesi vergi hayata geçirilerek teknolojik altyapı büyük ölçüde tamamlanmıştır. Kayıt dışı ekonomik faaliyetlerle ve verginin tabana yayılmasında en önemli hususlardan iri de vergi bilincinin oluşturulmasıdır. Bu anlamda 'Ülkemi seviyorum Belgemi Alıyorum' sloganı ile belge alma alışkanlığı kazandırılması 'Vergi Geleceğimizdir' sloganı ile gençlere vergi bilincinin aşılaması hedeflenmektedir." şeklinde konuştu.

Mardin-Şırnak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Nurullah Budak verginin tahsilinde mali müşavirlerinin önemini belirtti. Budak, "Biz maliye ile mükellefler arasında bir köprüyüz. Bu yüzden tüm mali müşavirler aynen maliye mensupları gibi kamusal bir hizmet icra ediyorlar." diye konuştu.

Konuşmalardan sonra vergi rekortmenleri olan Mardin Çimento Fabrikası, Çankırı İnşaat ve Gökşen Gıda AŞ’ye başarılarından dolayı plaket verildi. Törene, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, kamu kurum müdürleri ve vergi mükellefleri katıldı.