Kahramanmaraş'ın tanınmış isimlerinden Ak Parti Eski Kahramanmaraş Milletvekili ve Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine getirildi.

SİYASETİN DENEYİMLİ İSMİ ZİRAAT BANKASINA

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu'na da siyasetten tanıdık bir isim girdi. 2007 yılında Meclis'e Ak Parti'den Kahramanmaraş Milletvekili olarak giren Veysi Kaynak, 65. Hükümette Başbakan Binali Yıldırım'ın yardımcılığı görevini üstlendi. 

 Ziraat Bankası'nda yönetim kurulunda 2012 yılından beri başkan vekili olarak görev yapan Yusuf Dağcan'ın yerine eski Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Veysi Kaynak'ın getirildiği öğrenildi.

Veysi Kaynak Biyografisi

Doğum YeriKahramanmaraş/ Türkiye

Doğum Tarihi1.1.1962 -

Veysi Kaynak (d. 1 Ocak 1962; Kahramanmaraş), Türk Avukat, siyasetçi ve Başbakan yardımcısı.

Veysi Kaynak 1 Ocak 1962 tarihinde Kahramanmaraş'ta Yusuf Kenan ve Sıdıka Kaynak çiftinin çocuğu olarak doğdu. 1981 yılında Kahramanmaraş İmam hatip lisesi'ni bitirmesinin ardından 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Ardından memleketi Kahramanmaraş'ta serbest avukatlık ve özel Sektörde Yönetim Kurulu Başkanvekilliği yapmaya başladı. 1987 yılında Refah Partisi'nin (RP) Maraş İl Sekreterliğini görevine getirildi.

Genel Başkanlık görevini Necmettin Erbakan'ın üstlendiği Refah Partisi'nin üyesi olarak 1989 ve 1999 yılları arasında iki dönem olmak üzere Kahramanmaraş Belediye Meclis Üyeliği görevini sürdürdü. Belediye Meclis Üyeliği döneminde Belediye Başkan Yardımcılığı, Encümen Başkanlığı, Bütçe Komisyon Başkanlığı ve Belediye Başkanvekilliği görevlerini sürdürdü. Ocak 1999 ve Nisan 1999 tarihleri arasında Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı görevini üstlendi.

2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Maraş Kurucu İl Başkan Yardımcılığı ve Siyasi Hukuki İşler Başkanlığı görevine başladı. 2002 ve 2007 yılları arasında Maraş İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2007 yılında yapılacak genel seçimlere katılmak için AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevinden istifa etti.

Milletvekilliği
Kaynak, 2007 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Kahramanmaraş milletvekili olarak meclise girdi. AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği ve Muhsin Yazıcıoğlu Kazası Araştırma Komisyonu Başkanlığı görevlerini üstlendi. Ayrıca Türkiye - Bahreyn Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevini de yürüttü. BM Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Akademisi (IACA) Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

Kaynak Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar AK Parti Kahramanmaraş milletvekili olarak meclise girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Üyeliği görevini sürdürdü. 7 Kasım 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Adalet Bakanı yardımcısı oldu ve bu görevini 2015 yılında kadar sürdürdü.

Başbakan yardımcılığı
Kaynak, 64. Türkiye Hükûmeti'nin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun 22 Mayıs 2016 tarihinde istifa etmesinin ardından gerçekleştirilen 2. Adalet ve Kalkınma Partisi Olağanüstü Kongresinde AK Parti genel Başkanı seçilen Binali Yıldırım tarafından 24 Mayıs 2016 tarihinde kurulan 65. Türkiye Hükûmeti'nde Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Kaynak, evli ve beş çocuk babasıdır.