İstanbul Boğazı'nı gezen Vietnamlı işadamları, hayranlıklarını gizlemedi. Konuk işadamları, iki ülke arasındaki ticari işbirliğinin artması gerektiğini söyledi.

Bulgaristan’ın Varna kentinde gerçekleştirilen 9. Avrupa Girişimciler Kongresi’ne katılan Vietnamlı işadamları, davet üzerine İstanbul'a da uğradı. Söz konusu organizasyonu düzenleyen davet sahibi V&T Travel Plus şirketinin sahibi Tuan Kuan Nguyen, amacının Avrupa’daki Vietnamlı işadamlarına Türk turizmini ve iş imkanlarını göstermek olduğunu söyledi. Nguyen, “Türkiye’de 20 yıldır ticaret yapıyoruz. Bundan dolayı Türkiye’ye vefa borcu hissediyorum. Türklere karşı çok büyük sevgim var. İki ülke arasında ticaret ve turizm daha da artırılmalı. Birçok işadamını Türkiye’ye getirmek istiyoruz.” dedi.

Vietnamlı işadamları derneği kurulması için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Tuan Kuan Nguyen, Türkiye’de ev veya arsa alıp yatırım yapmak çok sayıda vatandaşının olduğunu belirtti. Vietnam Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuong da Türkiye’nin jeopolitik önemine dikkat çekti. Türkiye’nin Asya ve Avrupa arasında çok güzel bir ülke olduğunu vurgulayan Büyükelçi, “Vietnamlı işadamları için ticari bir çatı kurulursa Vietnam’dan buraya yatırım akar. Aynen Rusya ve Ukrayna örneğinde olduğu gibi. Bu ülkelerde kurulan dernekler sayesinde çok sayıda Vietnamlı işadamı önemli yatırımlar yapıyor. Aynı gelişmeler Türkiye’de de yapılabilir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kongre etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen golf turnuvasında dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı. Boğazdaki tekne turuna Vietnam Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuong'un yanısıra Vietnam’ın Bulgaristan, Yunanistan, Avusturya, Cenevre, İsviçre, Hollanda ve Polonya büyükelçiliklerinin yetkilileri, V&T Travel Plus Şirketinin sahibi Tuan Kuan Nguyen, ortağı Bulgar asıllı Türk işadamı Miran Ahmed Göçmen, PASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet İşcanlı, PASİAD Vietnam Komisyonu Başkanı Selman Aycan, Türkiye’de yaşayan Vietnamlılar, iş ve ticaret dünyasından çok sayıda davetli katıldı.