İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor AŞ tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda bu yıl "Türkiye Aşkına Şehitler Anısına" temasıyla düzenlenen Vodafone 38. İstanbul Maratonu yarın koşulacak.

Yapılan açıklamaya göre Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, Türkiye'nin en geniş katılımlı kitlesel etkinliği Vodafone İstanbul Maratonu'na 5'inci kez isimlerini vermekten gurur duyduklarını bildirdi.

Bu yılki maratonun hem kendilerini, hem de tüm Türkiye için çok özel bir anlamı olduğuna işaret eden Buruk, "Çünkü maraton, 15 Temmuz'da yaşadığımız darbe girişiminde onlarca vatandaşımızı şehit verdiğimiz 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde düzenlenecek." ifadelerini kullandı.

Buruk, 13 Kasım Pazar sabahı, bu girişimden sonra ilk kez 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde buluşup "tek vücut olunacağını aktararak, şunları da kaydetti:

"Bu nedenle, maratonumuzun temasını 'Türkiye Aşkına Şehitler Anısına' olarak belirledik. Tüm İstanbulluları yarın sabah 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde buluşup 15 Temmuz şehitleri anısına kıtaları birlikte geçmeye davet ediyoruz."


- 30 bine yakın sporcu bekleniyor


Kesintisiz olarak 1979'dan bugüne her yıl düzenlenen ve kıtalar arası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip Vodafone İstanbul Maratonu, maraton (42,195 km), 15 kilometre koşusu, 10 kilometre koşusu ve Kahramanlar Koşusu olmak üzere 4 ana kategoride koşulacak.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından 2012 yılında "Altın Kategori" unvanına layık görülen ve Avrupa'nın en iyi 11, dünyanın en iyi 22 maratonundan biri olan maratona bu yıl 30 bine yakın sporcunun katılması bekleniyor.

Son kayıtlara göre 28'i Türk olmak üzere 90 elit atletin yarışacağı maratona katılan çipli koşucu sayısı Vodafone'un sponsorluğuyla birlikte 2011'den bu yana yaklaşık 4 kat arttı.


- 257 TOG koşucusu da maratonda koşacak


Toplum Gönüllüsü gençleri ve çalışmalarını desteklemek üzere 257 Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) koşucusu da maratonda koşacak.

Adımlarını gençler ile atan koşucular, çevrelerine TOG'a bağış yapma çağrısında bulunuyor. Bu sene koşucuların hedefi 280 bin liralık bağış toplanmasına aracılık etmek ve TOG'da 100 sosyal sorumluluk projesini destekleyerek 2 bin gencin Toplum Gönüllüsü olmasını sağlamak.

Gençler TOG çatısı altında katıldıkları çalışmalar ile sosyal sorumluluk bilinci kazanıyor. Okul yenileme çalışmalarından kıyı temizliğine, çocuklarla bilimsel deneylerden huzurevi ziyaretlerine, engelli bireylerle çalışmaktan toplumsal cinsiyet eşitliği projelerine kadar her yıl binlerce proje gençler tarafından tasarlanıyor ve hayata geçiriliyor.