Vodafone, pizza zinciri Domino's Pizza için geliştirdiği "Sipariş Takip Sistemi" ile şirketin müşterilerden gelen siparişlere dönüş performansını yükseltti.

Vodafone açıklamasına göre, Vodafone İş Ortağım çatısı altında Domino's Pizza’nın ihtiyaçlarına göre tasarlanan Sipariş Takip Sistemi sayesinde Domino's müşterilerinin çağrıları artık yanıtsız kalmıyor.

Vodafone'un geliştirdiği Sipariş Takip Sistemi kapsamında Domino's Pizza'ya sunulan sabit ses hizmetlerinin yanı sıra, şirketin Türkiye çapında bulunduğu tüm lokasyonları kapsayan bir platform geliştirildi. Domino's Pizza'nın sipariş toplama ve sipariş durum takibi için yeni bir Sesli Yanıt Sistemi (IVR) oluşturulurken, Domino's Pizza şubeleri ve merkez arasındaki ses iletişimi yeniden optimize edildi.

Böylece Domino's Pizza şubelerinin çağrı yakalama oranı yüzde 99'a yükseldi. Uygulama, işletmenin operasyonel verimlilik ve müşteri memnuniyet oranının artırılmasında da önemli rol oynadı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, şunları kaydetti:

"Vodafone Türkiye Kurumsal İş Birimi olarak, Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonumuz doğrultusunda, ülkemizdeki işletmelerin telekomünikasyon ihtiyaçlarına yönelik uçtan uca çözümler geliştiriyor ve uyguluyoruz. İşletmelerin dijital iş ortağı olarak tek çatı altında sunduğumuz çözümlerle, dijital bağlantılı yaşamı kurumlar için kolay ve erişilebilir kılmayı hedefliyoruz. Biliyoruz ki, teknolojik çözümlerin işletmelere getirdiği verimlilik, rekabet açısından büyük önem arz ediyor. Bu doğrultuda Türkiye'nin en büyük pizza zinciri Domino's Pizza için geliştirdiğimiz Sipariş Takip Sistemi ile uçtan uca kesintisiz bir iletişim altyapısı sunuyoruz.

Uygulama ile Domino's Pizza şubeleri ve çağrı merkezi arasındaki ses iletişimini optimize ederek, şubelerin çağrı yakalama oranını ciddi şekilde yükseltmeyi başardık. Dijital bir iş ortağı olarak, geliştirdiğimiz özel çözümlerle Domino's Pizza'nın müşteri memnuniyetini artırmasına katkıda bulunmayı sürdüreceğiz. Vodafone İş Ortağım çatısı altında oluşturduğumuz Yarına Hazırım Platformu ile de tüm işletmelerin dijital dönüşümde yerini alması için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz."

Domino's Pizza Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga da "Her zaman pizzamızın lezzeti yetmez, müşteri memnuniyetimizin de mükemmel olması gerekir diyoruz. Bunun yolu da inovasyondan geçiyor. Teknoloji tarafındaki vizyonumuzu paylaşan Vodafone gibi güçlü bir iş ortağıyla hayata geçirdiğimiz Sipariş Takip Sistemi de, operasyon kalitemizi en yükseğe taşıma anlamında bizlere çok şey kattı. Vodafone ekibinin Domino's Pizza Türkiye için geliştirdiği teknoloji sayesinde, bir şubemize sipariş geldiğinde ve o şube çok yoğun olduğunda, siparişin çağrı merkezine yönlendirilmesi sağlanıyor. Böylece hem siparişi kaçırmamış oluyoruz hem de müşterilerimiz pizzalarına tam vaktinde kavuşuyor" ifadelerini kullandı.