Vodafone Türkiye, dünyanın önde gelen online müzik platformu Spotify ile işbirliği yaptı. Spotify ile Türkiye'de müziğin dijitalleşmesi yolunda atılan adımlardan olan iş birliği sonucunda, premium üyelik Vodafone tarifelerinin içerisinde sunulacak. Spotify, Vodafone ile olan iş birliği ile birlikte Türkiye’deki hak sahiplerinin çoğu ile anlaşmalarını tamamladığını ve ilerdeki günlerde Türkçe şarkı katalogunu da hızla tamamlayacağını açıkladı. Öncelikli olarak Vodafone’un genç abonelerinin faydalanacağı fırsat ile gençler sevdikleri müziğe her an her yerde mobil cihazlarından ulaşabilecek.

Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt ve Spotify Avrupa Genel Müdürü Jonathan Forster’ın ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısıyla duyurdu. Vodafone’un, Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonu ile hayata geçirdiği projeler arasında önemli bir yere sahip olan iş birliği, Türkiye'de müzik endüstrisinin dijital dönüşümüne katkıda bulunmayı amaçlıyor. Vodafone aboneleri, 30 milyondan fazla şarkıya sahip arşiviyle dünyanın en büyük müzik kütüphanesi olan Spotify’ın Premium üyeliğine kolay, hızlı ve avantajlı fiyatlarla sahip olabilecek ve sevdikleri müziği her an, her yerde yanlarında taşıyabilecek.

Spotify, sunduğu benzersiz kullanıcı deneyimi ile 58 ülkede, 60 milyon aktif kullanıcıyı aşarak dijital müzik endüstrisinin büyümesine öncülük ediyor. Eylül 2013’te Türkiye pazarına giren ve kullanıcı bazını hızla büyüten Spotify, Vodafone ile olan iş birliği ile birlikte Türkiye’deki hak sahiplerinin çoğu ile anlaşmalarını tamamladığını ve ilerleyen günlerde Türkçe şarkı katalogunu da hızla tamamlayacağını açıkladı.