Dizel araçlarındaki emisyon skandalı nedeniyle zor günler geçiren Volkswagen (VW), 15 yıl sonra ilk kez zarar ettiğini açıkladı. Alman otomobil devi, 3. çeyrekte üç milyar 479 milyon Euro zarar ettiğini duyurdu.

Uzun yıllar sonra ilk kez zarar açıklayan şirketin, Temmuz-Eylül döneminde vergi sonrasındaki zararının ise, 1,7 milyar Euro olduğu bildirildi. Volkswagen, geçen yıl aynı dönemde yaptığı satışlardan 3 milyar 230 milyon Euro kar elde ettiğini açıklamıştı. Şirket tarafından yapılan yazılı açıklamada, zararın dizel araçlarında yaşanan sıkıntılara yönelik alınan 6,7 Euro'luk önlemlerden dolayı ortaya çıktığı bildirildi.

"Üçüncü çeyrek rakamları bir yandan Volkswagen Grubu'nun çekirdek gücünü ortaya koyuyor, bir yandan da mevcut durumun etkisini gösteriyor." diyen Volkswagen CEO'su Mathias Müller, kaybettikleri güveni geri kazanmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını dile getirdi.

Öte yandan, Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt, Amerikalı meslektaşı Anthony Foxx ve Çevre Koruma Ajansı Yöneticisi Gina McCarthy ile Washington'da bir araya gelerek VW skandalını çözmek için Berlin'in aldığı adımlar hakkında bilgilendirdi.

Buluşmada, Dobrindt, Washington'u gelişmeler hakkında düzenli olarak haberdar edeceklerini söylerken, olaya yönelik alınan teknik adımları yakından görmeleri için Amerikan uzmanları Almanya'ya davet etti.