Volvo’nun (Volvo Car Group) 2015 yılının ilk yarısındaki kârında büyük artış sağlandığı bildirildi.
2010 yılında 1.8 milyar dolara Çinli Geely’nin bünyesine giren İsveçli otomobil markası Volvo’nun 2014 yılının ilk yarısında 0.97 milyar kron olan kârının bu yılının aynı döneminde 1.66 milyar krona çıktığı kaydedildi.
Volvo’nun en büyük pazarı Çin’deki satışlarında büyüme yaşanmamasına rağmen cirosunun yüzde 12 oranında artarak 75.21 milyar krona yükseldiği belirtildi.

Konuyla ilgili basın bildirisi yayınlayan şirketin Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Håkan Samuelsson, Volvo Car Group’un yılın ilk yarındaki finansal performansının gayet iyi olduğunu söyledi. 2010 yılından bu yana bir dönüşüm planı uyguladıklarını ifade eden Håkan Samuelsson, “Aldığımız bu finansal sonuç doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Yılın kalan yarısında da kârda önemli bir artış bekliyoruz.” dedi.

Yıllık 400 bin olan otomobil üretimini orta vadede 800 bine çıkarmayı hedeflediklerini de dile getiren Samuelsson, Amerika’nın Güney Carolina kentinde açmayı planladıkları yeni Volvo fabrikasına da bu sonbaharda başlanacağını ve 2018 yılında da tamamlanacağını söyledi. Samuelsson, burada ilk etapta yıllık üretimin yılda 100 bin otomobil olacağını söyledi.