Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, mevsim boyunca devam eden yağışların yüksek rekolte beklentisindeki üreticiyi sevindirdiğini ifade etti.

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, yaptığı açıklamada yıl içerisinde yeterli seviyede yağışların olması ile bereketli bir yılın yaşandığını belirtti. Hastaoğlu, Sivas’ta hasadı yapılmaya başlanan hububat ürünlerinde rekoltenin oldukça yüksek bir seviyede olduğunu vurguladı.

Sivas’ta Ramazan Bayramı sonrasında hasat sezonunun başladığını vurgulayan Hastaoğlu, şunları kaydetti: “Bu yıl yağışların bol olması iyi bir sezonu beraberinde getirdi. Bu doğrultuda çok iyi bir rekolte bekliyoruz. Hasadı yapılan hububatlarda rekoltenin oldukça yüksek bir seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye genelinde de genel olarak hububatların rekoltesinde yüksek oranlar bekleniliyor. Bu yılki ürünlerin verimliliğinden çiftçi ve tüccarımız gayet memnundur. İlimizde buğday 85 kuruştan, arpa ise 80 kuruştan işlem görmeye başlamıştır."

Sivas’ta bitkisel ürünler üretimi içerisinde en önemli gelir kaynağı olarak ilk sırada buğday ve yem bitkileri geldiğini kaydeden Hastaoğlu şu ifadeleri kullandı: “2.720.279 hektar alana sahip ilimiz topraklarının yüzde 41’ini tarıma elverişli arazi oluşturmaktadır. Sivas’ta hububat mamulleri üretiminde korunga ve tohumluk patates üretiminde Türkiye 1.si, yulafta Türkiye 1.si, buğdayda Türkiye 3.sü, yoncada Türkiye 5.si, kayısıda Türkiye 7.si, şekerpancarında ve mürdümükte Türkiye 8.si, tritikalede Türkiye 8.si, yemeklik patateste Türkiye 8.si, çavdarda Türkiye 10.su, arpada Türkiye 11.si, fiğde Türkiye 15.si, nohutta Türkiye 15.siyiz. 2014 yılı verilerine göre ilimizde hububat ürünlerinde 812,992 ton, yem bitkilerinde 734,760 ton, şeker pancarında 506,308 ton üretim gerçekleşmiştir. Bu yıl ise geçen yıla oranla yüzde 30 civarında artış bekliyoruz. Çiftçilerimize hasadınız bol ürününüz bereketli olsun diyorum, tüccarlarımıza da hayırlı kazançlar diliyorum.”