Adana’da 1978 yılında bin metrekarelik bir atölyede kanepe imalatıyla sektöre atılan Yağmur Mobilya, bugün kanepeden modüler mobilya takımlarına, oturma gruplarından yatak, baza ve başlıklara kadar özgün tasarımlarını dünyanın dört bir yanına ihraç ediyor. Yaklaşık 177 bin metrekarelik alana yayılmış üç ayrı tesisinde çağın en modern üretim araçları kullanılarak imal edilen ev eşyaları, 42 ülkede Türkiye’yi temsil ediyor.

Yağmur Mobilya Perakende Mağazalar Koordinatörü Korhan Hınçal, başta ABD, Almanya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Çek Cumhuriyeti, Slovenya, Bulgaristan, Irak, İsrail, Gürcistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Libya, Mısır ve Ürdün olmak üzere 42 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi. Bir Adana markası olarak, küçük bir atölyede sadece kanepe üreterek başlattıkları üretimlerinin bugün bir dünya markası olarak Asya, Avrupa, Afrika ve Amerika kıtalarında kullanılıyor olmasının gurur verici olduğunu ifade eden Hınçal, Suudi Arabistan’da da mağaza açtıklarını anlattı. İstanbul’daki mobilya fuarında Dubai ve Irak’ta faaliyet gösteren bir perakende firmasıyla anlaştıklarını anlatan Korhan Hınçal, asıl hedeflerinin Avrupa pazarlarında büyümek olduğunun altını çizdi. Almanya’nın belli başlı büyük perakendecilerinin üretimlerini kendilerinin yaptığını açıklayan Hınçal, yurt dışı departmanları aracılığıyla pazar araştırma ve geliştirme işlevini de aralıksız sürdürdüklerini kaydetti. Yurt dışında tespit ettikleri potansiyel müşteri firmaları ziyaret edip, görüşmeler yaptıklarını ifade eden Hınçal, “Ürünlerimizi tanıtıyor, önerilerimizi aktarıyoruz. Ayrıca zaten dış piyasalarda oturmuş bir müşteri kitlemiz var. Onlarla da sürekli olarak yenilikleri tartışıyoruz. Yurt dışındaki fuarlara katılıyoruz. Hedefimiz bir dünya markası olarak yer etmek. Bu hedefe ulaştırmak için de çok çalışmak, üretmek, tasarlamak ve kendimizi geliştirmek gerektiğinin farkındayız. Bu bilinçle hedefe emin adımlarla yürüyoruz.” dedi.

Türkiye’de 500 ayrı satış noktasında ürünlerini müşterilerine sunduklarını ifade eden Hınçal, konsept mağazalar sayısını ise 20’ye ulaştırdıklarını anlattı. Genellikle 'yumuşak grup', 'panel grup' ve 'yatak-baza-başlık' olarak üçe ayrılan mobilya sektörünün bileşenlerinin tamamını ürettiklerinin altını çizen Korhan Hınçal, bütün üretim biçimleri için Adana ve Düzce fabrikalarında ayrı alanların olduğunu sözlerine ekledi.