Kırıkkale'de dün sabah itibariyle etkisi altına alan yağışlar, en çok kış sezonun bitmesine rağmen şemsiye satan seyyar satıcıları sevindirdi. İki günde 70 şemsiye sattığını söyleyen seyyar satıcı, yağmurun rahmet olduğunu bir kez daha gördüğünü ifade etti.

Kırıkkale’de iki günden beri yağışlı havaların etkili olması yaza girmeye hazırlanan vatandaşları olumsuz etkilerken, seyyar satıcıları sevindirdi. Şehirde kıştan kalma günler etkisini gösterirken, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar da ıslanmamak için yol kenarlarında şemsiye satışı yapan seyyar satıcılara akın etti.

Yol kenarında satış yapan Ahmet Kaplan, kış sezonun bitmesine rağmen iki günde 70'e yakın şemsiye sattığını söyledi. Kış sezonunun kapanmasına rağmen satış yapabilmesinin kendisi için büyük bir şans olduğunu ifade eden Kaplan, "Yağmur gerçekten rahmet. Kışın satamadığım, elimde kalan şemsiyeleri şimdi satabilme fırsatı buldum." diye konuştu.

Öte yandan meteorolojiden alınan bilgilere göre önümüzdeki günden itibaren Kırıkkale’de yeniden güneşli havalar hakim olacak.