Adana ve Mersin’de yapı sektörünün tüm taraflarını biraraya getirecek olan 1. Çukurova Yapı Zirvesi çarşamba günü yapılacak. Home&Office Consep Dergisi ve Öncül Sefa İletişim Hizmetleri işbirliği ile düzenlenecek zirveye, dünyaca ünlü kent plancısı mimar Sidney Rasekh’ten 2014 yılının en çok konut satan NEF’in marka kurucusu Erden Timur’a kadar birçok önemli isim konuşmacı olarak katılacak.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde bir toplantı düzenleyen Home&Office Concept Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Öncül, 1. Çukurova Yapı Zirvesi için bütün hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Zirve ile müteahhit, mimar, iç mimar, yapı malzemesi üreticileri-satıcıları, yapı sektörünün profesyonellerinin yerel yöneticiler ve sektör temsilcilerinin biraraya geleceğinin altını çizen Öncül, yapı sektörünün özellikle son 10 yılda, tüm Türkiye’de olduğu gibi Çukurova bölgesinde de önemli bir atılım gösterdiğinin altını çizdi. İstanbul ve Ankara gibi hızlı, güçlü ve etkili bir büyüme trendinde olmasa da Anadolu ölçeğinde değerlendirildiğinde Çukurova bölgesinin genel ortalamanın üzerinde büyüyen, gelişen, sahip olduğu potansiyel ile yapı sektörünün ve beraberindeki 50’ye yakın sektörün geleceği için umut vaat eden bir bölge olduğunu ifade etti. Mimari, yapı teknolojileri ve malzemeleri, çevre, kentleşme, sosyal ve kültürel altyapı gibi konularda dünya ölçeğinde çok hızlı gelişim ve değişimler yaşandığını ifade eden Öncül, “Bu değişim ve gelişimin yakından izlenmemesi durumunda, çok uzak olmayan bir gelecekte çözümü zorlaşan sorunlarla karşı karşıya kalacağımız aşikardır. Yapı sektörünün tüm taraflarını, kentlerin ve insanların bugününü olduğu kadar yarınını da ilgilendiren bu gelişmeler yakından izlenmeden, mevcut sorunlara gerçekçi ve işlevsel çözümler aranmadan, yapı sektörünün sağlıklı bir büyüme ve gelişme göstermesi zor olacaktır. Bu yıl 5. yaşını kutlayan ve yayın hayatına başladığından bu yana yapı sektörünün tüm tarafları arasında güçlü bir iletişim kanalı olmaya başaran Home&Office Concept ve Öncül Sefa İletişim Hizmetleri, bölgemizde bir ilki gerçekleştiriyor ve 1. Çukurova Yapı Zirvesi’ni düzenliyor. Çukurova Yapı Zirvesi’nde, yapı sektörünün tüm tarafları bir araya gelerek, sektörün bugününü ve yarınını konuşacak, yerel ve ulusal ölçekteki sorunlarına çözüm arayacak; sektörün uzmanları, mimariden teknolojiye, kentleşmeden çevreye kadar yapı sektörünün tüm bileşenlerindeki ulusal ve global ölçekteki riskleri, fırsatları, gelişmeleri masaya yatıracak, yeni trendleri bölgemize taşıyacak.” İfadelerini kullandı.

Zirveye dünyaca ünlü kent plancı mimar Sidney Rasekh’ten 2014 yılının en çok konut satan NEF’in marka kurucusu Erden Timur’a kadar birçok önemli ismin konuşmacı olarak katılacağını ifade eden Öncül, Adana Büyükşehir Belediye Hüseyin Sözlü ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından da “Arsa-imar sorunu ve kent vizyonları” başlığında bir sunum yapılacağını dile getirdi.