Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Yapısal Dönüşüm 10. Kalkınma Planı'na ilişkin,  "Türkiye olarak yakalanan bu başarı ivmesi, içimizdeki üretim gücüyle birleşecek ve üretim anlamında dünya lideri konumuna geleceğiz" dedi.

Karaküçük, yaptığı açıklamada, Yapısal Dönüşüm 10. Kalkınma Planı'nın ekonomiye olumlu faydalarının olacağını söyledi.

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı kalkınma programın önemli maddeler içerdiğini dile getiren Karaküçük, işsizliğin azaltılması, kadın istihdamı ve girişimci sayısının artırılması, esnek çalışma biçimlerinin yaygınlaştırılması gibi konuların ülke ekonomisi için önemli bir kalkınma hamlesi olacağını belirtti.

Karaküçük, şunları kaydetti:

"Ülkemizin önemli adımlarından biri olan bu dönüşümle ekonomik anlamda bulunduğumuz noktanın çok çok üstüne çıkacağız. Türkiye olarak yakalanan bu başarı ivmesi, içimizdeki üretim gücüyle birleşecek ve üretim anlamında dünya lideri konumuna geleceğiz.  Beşeri sermayemizin yarısını oluşturan kadınlarımızın çalışma hayatında daha fazla yer alması ile 2023 hedeflerine ulaşmamızda bir engel kalmayacaktır."

- "Eğitim ve kadın istihdamında iyi bir yerdeyiz"

Kahramanmaraş'ta 19 bin kadının çeşitli sektörlerde istihdam edildiğine işaret eden Karaküçük, bu rakamı yukarıya çekmeye çalıştıklarını söyledi.

Eğitim politikalarının iş gücü piyasası açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Karaküçük, "Şu ana kadar 41 hayırseverimiz okul yaptırdı. Buralarda yetişen öğrenciler, ülkesine faydalı bilim insanı olarak geri dönecektir. Nitelikli elaman ihtiyacı içinde bu öğrencilerin yetiştirilmesi lazım" dedi.

Karaküçük, Başbakan Davutoğlu'nun 8 programda açıkladığı 380 eylemle bu yöndeki planın bin 350'ye ulaştığını sözlerine ekledi.