Ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen Yurtdışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), 2015 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 4,69 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 12,92 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,20 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 5,31 artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu verileri; bir önceki aya oranla madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 4,74 artış, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 4,69 artış görüldüğünü ortaya koydu.

Bir önceki aya oranla endekslerin en fazla arttığı alt sektörler; kağıt ve kağıt ürünleri (yüzde 7,15), motorlu kara taşıtları, treyler (römork) ve yarı treyler (yarı römork) (yüzde 7,04), diğer ulaşım araçları (yüzde 6,18) alt sektörleri oldu. Buna karşılık kok ve rafine petrol ürünleri (yüzde -3,51) de bir önceki ayla karşılaştırıldığında endeksin en fazla düşüş gösterdiği alt sektör oldu.

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2015 yılı Ağustos ayında en yüksek aylık artış sermaye mallarında ve yıllık artış da dayanıksız tüketim mallarında gerçekleşti.