Kurtulmuş, AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen "Kent Ekonomileri Forumu"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin makro dengelerini 10 yılda hızlı bir şekilde düzelttiğini belirtti.
     Gecelik yüzde 300-500 faiz döneminin geride kaldığını aktaran Kurtulmuş, şunları kaydetti:
     "Türkiye önemli bir ekonomik merhaleyi gerçekleştirmiştir. Ancak bu yeterli değil. Bisikletin pedalını daha hızlı çevirmemiz lazım. Ülkemiz makro dengeleri sağladı ama asıl bunu mikro başarılarla taçlandırmaktır. Çalışmalarımızı sadece merkezden yapılan bir takım planlamalarla ve merkezi hükümetin ortaya koyduğu bir takım perspektiflerle yapmıyoruz. Bu perspektifleri benimseyen, bunları geliştiren elini ve yüreğini taşın altına koyan Anadolu ve Türkiye'nin dört bir tarafındaki yatırımcılarımızın çözüm ortaklığını düşünüyoruz. Yeni dönemde ekonomik politikalarımızın merkezini şehirler oluşturacak."
     Kurtulmuş, düzenledikleri bu toplantılarla şehirlerin ekonomik gücü ve atılım kabiliyetini artırmayı amaçladıklarını dile getirdi.
    
     -"Orta gelir tuzağı var-"
    
     Ülkede farklı gelir bölgelerinin bulunduğunu hatırlatan Kurtulmuş, "Ekonomilerde orta gelir tuzağı var. Şimdi biz kişi başı milli geliri 2 bin dolardan 10 bin dolarak getirdik. Bu büyük mesafeydi. Ama 10 bin dolarda kalalım diyemezsiniz. 10 bin dolarda kalmayı hedeflerseniz, 10 bin dolardan geriye düşersiniz. Orta gelir tuzağına düşmemek istiyorsak bunun 20-25 bin dolar seviyesine çıkması lazım" diye konuştu.
     Kurtulmuş, çözüm sürecinin başarıyla sonuçlanmasıyla Türkiye'nin önemli ekonomik kazanımlar elde edeceğini dile getirdi.
     AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise Türkiye'nin 2023'de dünyada sözü dinlenir bir ülke haline geleceğini vurguladı.
     Toplantıya, iş adamları, belediye başkanları, akademisyenler, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve diğer ilgililer katıldı.