İzmir Büyükşehir Belediyesi evsahipliğinde, İZFAŞ tarafından fuarizmir’de düzenlenen Shoexpo-38. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 2016 yılının ayakkabı ve çanta modasını vitrinlerden önce görücüye çıkardı. Ayakkabı ve çanta sektöründeki yenilikleri, ürünleri ve hizmetleri birarada görme imkanı sağlayan Shoexpo’ya 127 firma katıldı.

Son dönemlerde hızlı yükselişiyle dikkat çeken püsküllü çantalar gibi püsküllü ayakkabılar da 2016 yazının en çok tercih edilen kadın ayakkabı modelleri arasında olacak. Çok tercih edilen, 10 cm. yüksekliğinde topuklu ayakkabılar bu sezon revaçta. Somon ve altın sarısı renklerin hakim olduğu kadın ayakkabılarında kırmızı, mavi, sarı, yeşil, beyaz gibi birçok model de vitrinlerde yerini alacak. 2016 kışında çizmeler ise yerini, kısa ve dolgu topuk botlara bırakacak. Gelin ve abiye ayakkabılarında fuşya ve mor renkler dikkat çekiyor. Bol taşlı modeller, sezonun trend tasarımları arasında yer alıyor.

2016 yılının en çok ses getirecek tasarımları arasında, platformlu erkek ayakkabı modelleri olacak. Altın sarısının sıkça kullanıldığı erkek ayakkabılarında, desenli modeller öne çıkıyor. Spor modellerinin sıkça kullanıldığı çocuk ayakkabıları, günlük kullanıma uygun deriden yapılmış. Beyaz rengin hakim olduğu çocuk ayakkabılarında saks mavisi ve mercan renginin yanısıra çiçekli ve baskılı tasarımlar sezona renk katacak.