İstanbul’un iki yakasında hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken gayrimenkul sektörünün deneyimli oyuncularından EgeYapı Group; kentsel dönüşüm bölgelerinden biri olan Yenisahra’da imzaya bağladığı kentsel dönüşüm alanını 40 bin metrekarenin üzerine çıkardı. Hedeflerinin 100 bin metrekareyi bulmak olduğunu söyleyen şirketin Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, "Yenisahra’da yapacağımız projenin, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz Batışehir, Pega Kartal ve İz Park projeleri gibi geniş sosyal imkanlara ve geniş peyzaj alanlarına sahip olacağının garantisini veriyoruz." dedi.

EgeYapı Group; kentsel dönüşüm bölgelerinden biri olan Yenisahra’da ikamet eden arsa sahipleri ve yakınlarıyla buluştu. İftarın ardından bir konuşma yapan EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı davetlilere kentsel dönüşüm sürecinin öneminden ve Yenisahra bölgesinin dönüşüm sürecindeki yerinden bahsetti. EgeYapı Group’un bu alandaki faaliyetleri hakkında da bilgi veren Kabadayı, şunları söyledi:

"Bugüne kadar imzaladığımız sözleşmeler ile Yenisahra’daki alanımızı yaklaşık 40.000 metrekarenin üzerine çıkardık. Her geçen gün ailemiz siz değerli paydaşlarımızla daha da büyümektedir. Sizlerin de emeğiyle ve yardımıyla 50.000 metrekare alana doğru ilerlemekteyiz. Hedefimiz ise alanda 100.000 metrekareye ulaşabilmek. Yenisahra’da yapacağımız projenin, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz Batışehir, Pega Kartal ve İz Park projeleri gibi geniş sosyal imkanlara ve geniş peyzaj alanlarına sahip olacağının garantisini veriyoruz. Projemizde; konutların yanı sıra, dükkanlardan oluşan Prestij Caddesi, yüzme havuzlarından, spor alanlarından oluşan sosyal tesisler ve geniş yeşil alanlar yer alacak. Hedefimiz; şehrin dokusunu koruyan, 7/24 yaşayan, çevre dostu, doğaya uyumlu ve saygılı proje geliştirmek olacak. EgeYapı Group olarak ana ilkemiz şeffaflık ve adaletli olmak. Bu ilkeler çerçevesinde sözleşme metnimiz, tüm paydaşların hakkını maksimum seviyede koruyan, maksimum imar hakkı elde etmek amacıyla eşit ve şeffaf paylaşım maddeleri içerecek şekilde geniş hukuk kadromuz ile hazırlanmıştır."

Hak sahipleri ile karşılıklı imzalanan sözleşmelerin içeriğinden de bahseden Kabadayı, arsa sahiplerinin haklarını koruyacak ve mağdur olmalarını engelleyecek 'Bina Tamamlama Sigortası' maddesini sözleşme metnine ilk yazan öncü firma olduklarını belirtti. Karadayı ayrıca adaletli paylaşım ilkelerine paralel olarak, proje sonunda oluşacak bağımsız bölümleri SPK lisanslı tarafsız bir değerleme firmasının hazırlayacağı ekspertiz raporuna göre paydaşlara eşit olarak paylaştırılacağını vurguladı.