Yozgat’ın Yerköy Belediyesi şehrin gelir seviyesini artırmak ve uzun zamandır talep edilen oto pazarı ihtiyacını her Pazar 100. Yıl mahallesi stadyum yanında “Halka Açık Oto Pazarı” adı altında kurularak hizmet vereceğini duyurdu.
İlçe halkının uzun zamandır böyle bir talebi olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, "İlçemizin gelir seviyesini artırmak ve ticareti canlandırmak adına belediye olarak 2. el otomobil pazarının her hafta Pazar günü vatandaşların hizmetine açık olacak. İlçemizde ikinci el otomobil piyasası oldukça hareketli. Bu nedenle otomobil sektöründe bir pazar oluşmuş durumda. Biz de bu pazarı daha da canlandırmak ve sektörü geliştirmek amacıyla Yerköy Oto Pazarının kurulması noktasında bir çalışma yaptık. Açılacak bu pazarda otomobil alıcıları ve satıcılarını buluşturacağına inanıyoruz İnşallah açılacak olan bu oto pazarı ilçe halkımıza hayırlara vesile olur.” dedi.

Yozgat Galericiler Sitesi Başkanı Vedat Altınok’ta ilçelerde otomobil pazarının kurulmasının otomobil piyasasını daha hareketlendireceğini belirterek diğer büyük ilçelerde de kurulmasının iyi olacağını ifade etti.