Yozgat’ın Yerköy İlçesinde 26. Vergi Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında gelir vergisinde en fazla vergi veren mükellefler ödüllendirildi.

Yerköy Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenen ödül törenine İlçe Kaymakamı Nevzat Şengök, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Coşkun, Yozgat Defterdarı Abdurraman Altındağ, İlçe Vergi Dairesi Müdürü Hakan Albaklı, işadamları ve bazı daire müdürleri katıldı.

Yozgat Defterdarı Abdurrahman Altındağ, yaptığı konuşmada verginin önemine değinerek, verilen vergilerle devletin vatandaşına yaptığı hizmetlerin gerçekleştirildiğini söyledi. Altındağ, "Ülke genelinde sağlık vergi bilincinin oluşturulması amacıyla her yıl Vergi Haftası kutlamaları yapılmakta ve ödül törenleri düzenlenmektedir. Bu sayede vergi bilinci topluma kazandırılmalı ve vergi ödemelerinin düzenli olarak yapılması hedeflenmektedir." dedi.

İlçe Kaymakamı Nevzat Şengök de ilçede faaliyetini sürdüren vergi rekortmenlerini tebrik ederek verginin önemine vurgu yaptı. Kaymakam Şengök, "Her yıl düzenlenen Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde bu yılda vergisini düzenli ödeyen ve vergi borcu bulunmayan Yerköylü iş adamlarına ödüller takdim edilmektedir. Bu yılda vergi borcu bulunmayan ve düzenli vergi ödeyen işadamlarımız vergi rekortmenleri ödülüne layık görüldü. Ben kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum. Yerköy Kaymakamı olarak teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından vergi rekortmenlerine ödüllerinin verilmesinin ardından davetlilere yemek ikramında bulunuldu.