Erkunt Traktör’ün Çorum Bölge Yetkili Satıcısı Benkar Otomotiv, Traktörcüler Sitesi’nde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

'Türkiye’nin Traktörü' sloganıyla yerli üretim yapan Erkunt Traktör’ün Çorum Bölge Yetkili Satıcılığını işadamı Ahmet Benli ve Mehmet Karakaş tarafından kurulan Benkar Otomotiv üstlendi. Çorum Traktörcüler Sitesi'nde yer alan Benkar Otomotiv’in açılışı, Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, Erkunt Traktör Genel Müdür Yardımcısı Tolga Saylan ile Çorum’un farklı ilçe ve köylerinden gelen çok sayısı çiftçinin katıldığı törenle açıldı.

Törende konuşma yapan işadamı Ahmet Benli, Erkunt Traktör’ün Çorum Bölge Yetkili Satıcılığını aldıklarını söyleyerek, "Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bayimiz sizlerin destekleri ile hayırlara vesile olur inşallah. Açılışımızı onurlandıran ve bizleri bu güzel günde yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

'ERKUNT VE BENKAR ORTAK BİR AİLE OLDU'

Erkunt Traktör Genel Müdür Yardımcısı Tolga Saylan ise şunları söyledi: "Bugün bizim için çok güzel bir gün. Erkunt ailesi ile Benkar’ı bugün artık ortak bir aile haline getiriyoruz. İşte burada bir araya gelerek resmi bir açılış yapmış oluyoruz. Erkunt Traktör 11 yıl önce faaliyete başladı. 11 yılda yaklaşık 32 bin traktörü çiftçiyle buluşturdu ve Türkiye’nin 3 büyük markasından biri oldu. Erkunt’un en önemli özelliği yüzde 100 yerli sermayeyle kurulmuş olmasıdır. Tamamen Türk mühendislerce tasarlanıyor olmasıdır. Türk insanı için üretilen bir traktördür. Çiftçileri dinliyoruz ve onların ihtiyaçlarına cevap verebilecek traktörler geliştiriyoruz. Burada yeni bir bayilik açıldı ve güzel çalışmaların yapılacağına inanıyorum."

Dünyada 26 ülkeye satılan yüzde 100 Türk malı Erkunt Traktör, 55 beygirden 110 beygire kadar 88 çeşit traktörü çiftçinin beğenisine sunuyor. 3 yıl garantili satışa sunulan Erkunt Traktör sahibi olmak isteyen çiftçilere Ziraat Bankası düşük faizle kredi desteği sağlıyor. Ayrıca noter tarafından onaylanan yüzde 30 yakıt tasarrufuyla da çiftçilerin cebini düşünüyor.