Mazotun fiyatını 1,50 liraya indirmeyi vaat eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na cevap, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’dan geldi. Yıldız, mazotun maliyetini 1,80 lira, rafineri fiyatını 1,20 lira olarak açıkladı.

Yıldız, 3. İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı’nın açılış törenine konuk oldu. Törende Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim vaatlerine değinen Yıldız, şunları kaydetti:

"Ben bir açıklama yaptım, 'Biz dürüst davranmalıyız' diye. Malum 'mazotun litre fiyatı 1,50 lira olacak' vaadinde bulunuldu. Ben de 'Maliyeti 1,80 lira olan mazotu, motorini nasıl 1,5 liradan satacaksınız, bu halkı aldatmak olmuyor mu?' diye. Kılıçdaroğlu, maliyeti 1,20 lira olarak beyan etti. Ama bu, 1,20 lira TÜPRAŞ’ın rafineri fiyatıdır. Yani siz Sivas’ta bulunan çiftçimize TÜPRAŞ’tan bidonlarla sevk etmeyi aklınızdan geçiriyorsunuz herhalde. Bunun maliyeti 42 kuruştur dağıtım ve bayi ağından söz ediyorum; o da eder 1,80 lira. KDV ve ÖTV’yi saymıyorum. Onun için bizler bir şeyler yaparken lehimize veya aleyhimize mutlaka şeffaf ve dürüst davranmalıyız."

Yıldız, ülkeyi yöneten ve yönetmeye aday olan siyasi kurumların açık, şeffaf tavır takınmalarının siyasi istikrarın yararına olacağını dile getirdi.

"DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA 311 SAYAÇ YERİNDEN SÖKÜLDÜ"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, ayrıca Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 311 sayacın 90 gün içinde yerinden söküldüğünden yakındı. Taner Yıldız, "Biz, sistemi oturtmaya çalışırken, uzaktan kumanda etmeye çalışırken yakından müdahaleler olduğunu gördük. Onun için Türkiye’nin siyasi istikrarının yeknesak, tüm vücut olması gerektiğini savunuyoruz." dedi.

"BP TÜRKİYE’DEN ÇEKİLMEYECEK"

BP’nin Türkiye’den çekileceği iddialarına da temas eden Yıldız, "Türkiye siyasi istikrarın olduğu bir ülkedir. İnşaallah böyle kalmaya devam edecektir. Bir kısım manipülasyon, bir kısım spekülasyonlar olsa da böyle olacaktır. Malum BP’nin Türkiye’den çekileceği bir kısım mecralarca pompalanıyor. Ama BP TANAP’ta ortağımız. BP Hazar’da 468 metrekare alanda ikinci büyük ortağımız. BP ile irtibatı arttırıyoruz, dağıtım şirketleri ve bayileri var. Bir açıklama yapma durumunda kaldı iddiaların ardından ‘çekilmiyorum, aksine dağıtım ve bayi ağını genişletmeyi hedefliyorum’ diye." ifadelerini kullandı.