Yozgat’ta faaliyetini sürdüren Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Murat Karaca, mükelleflere yıllık gelir vergisi beyannamesi uyarısında bulundu.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Murat Karaca, yaptığı açıklamada 2014 yılı basit usule tabi mükellefler için yıllık gelir vergisi beyannamesi verme döneminin 1 Şubat 2015 tarihi itibari ile başladığını hatırlatarak beyaname verme süresinin 25 Şubat tarihinde sona ereceğini söyledi. Karaca, “Mükellefler 2014 yılı kazançlarına ilişkin beyannamelerini, 1- 25 Şubat tarihleri arasında bağlı bulundukları vergi dairelerine vermeleri gerekiyor. Mükellefler bu beyannamelerini kendileri elden verebilecekleri gibi, serbest muhasebeci mali müşavir aracılığı ile internet ortamında da verebilirler.” dedi.

Mükelleflerin yıllık beyanları üzerinden hesaplanan gelir vergisinin peşin veya iki eşit taksitte ödenebileceğini vurgulayan Karaca, “Taksitli ödenmesi durumunda, birinci taksit 28 Şubat 2014 tarihine kadar, ikinci taksitin ise 30 Haziran 2014 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor. Vergi mükellefleri, gelir vergisi beyannamesini vermemeleri durumunda usulsüzlük cezası ile karşı karşıya kalacaklardır. Bu sebeple mükelleflerin herhangi bir cezaya karşı karşıya kalmamaları için 25 Şubat tarihi mesai bitimine kadar 2014 yılı beyannamelerini bağlı bulundukları vergi dairelerine vermeleri gerekiyor.” diye konuştu.