Yozgat’ın Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, bu yıl kış mevsiminin önceki yıllara göre bol yağışlı geçtiğini belirterek, kar yağışının bol olmasının hasat döneminde üründe kaliteyi artıracağını söyledi.

Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, yaptığı açıklamada, yurt genelinde olduğu gibi Yozgat’a da bu yıl yağmur ve kar açısından yağışlı geçmesinin bölge çiftçisinin yüzünü güldürdüğünü söyledi. Yılmaz, "İlçemiz ve bölgemizde iki gündür aralıklarla yağan kar nedeniyle arazilerimiz beyaz kar örtüsü ile kaplandı. Çünkü ne kadar kar yağarsa yağsın buğday için çok faydalıdır. Kar yağması buğdayda oluşabilecek hastalıkları yok eder ve ürünün üzerini örterek yorgan görevi görür. Soğuk ve dondan etkilenmez. Onların gelişmesini sağlar. Ürünün hasat döneminde daha kaliteli olması, daha verimli olmasına etki eder. Bu bakımdan çiftçimiz bu kar yağışına çok sevindi." dedi.

Kar yağışının fazla olmasının tarla farelerini de yok edebileceğini söyleyen Yılmaz, “Kuraklık sebebi ve diğer etkenlerden dolayı fare gibi zararlıların da üremesi ve çoğalmasında artış yaşanıyor. Fakat kar yağışının bol olması ve sisli havaların etkili olması sebebiyle farelerin hayatta kalma şansı çok az oluyor. O yüzden ne kadar çok kar yağarsa o kadar faydası vardır. Şuan bölgemizde iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle arazilerimiz karla örtüldü. İnşallah bundan sonrada bu kar yağışı devam eder." temennisinde bulundu.