CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve TCMB Başkanı Erdem Başçı ile yaptığı görüşme sonrası piyasalarda yönetim krizinin aşıldığı yönünde yalancı bir bahar havası oluşturulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamanın bu yönde bir sinyali vermediğini ifade eden Öztrak, “Vatandaşlarımız piyasalarda yaratılan yalancı bahara, kısa zamanda kâr yazmak için sahneye konan bu ‘doldur-boşalt oyununa’ dikkat etmeli, piyasalardaki dalgalanmalardan etkilenmemek için basiretli davranmalıdır.” ifadelerini kullandı. Öztrak, Cumhurbaşkanlığı’nın görüşmeyle ilgili açıklamasında görüşmeye katılan danışmanlarının isimlerinin verilmesinin Babacan ve Başçı’ya 'konumları hakkında mesaj' olduğunu da kaydetti.

Öztrak, Cumhurbaşkanlığından görüşme sonrasında yapılan açıklamada, Erdoğan’ın faiz konusundaki hassasiyetine vurgu yapıldığına da işaret ederek, bazı hedeflere gönderme yapıldığını kaydetti. Öztrak, "Yine açıklamaya yansıyan ve toplantıdan sızan bilgilere göre Cumhurbaşkanı’nın sadece ekonomi brifingi almadığı, aynı zamanda Babacan’a ve Başçı’ya kendi ekonomi paradigması hakkında brifing verdiği anlaşılmaktadır." dedi.