Antalya'nın Manavgat ilçesinde 'yöresel ürünler tanıtım etkinlik günleri' Erzurum'un meşhur cağ kebabı ikramıyla başladı.

Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda Manavgat Belediyesi öncülüğünde yapılan ve 10 gün sürecek olan yöresel ürünleri tanıtım etkinlik günler başladı. Etkinliğinin ilk gününde Gümüşhane, Kahramanmaraş, Erzurum, Trabzon, Gaziantep, Manisa, Hatay, Adana ve Mersin'den 9 firma kendi yörelerine ait ürünleri tanıtımını yaptı.

Etkinliğin ilk gününde etkinliğe katılanlara Erzurumlu bir firma yörelerinin ünlü cağ kebabını ikram etti. Firma sahibi Sırrı Özçelik, cağ kebabını tanıtmak için Erzurum'dan Manavgat'a geldiklerini söyledi.

Bu sene Erzurum'un ünlü cağ kebabını 25 ilde açtıkları stantta tanıttıklarını belirten Özçelik, "Bu tür tanıtım etkinlikleri Anadolu'nun zenginlikleri gün yüzüne çıkarıyor. Erzurum'un değerlerini biz de bu etkinlikle Manavgat'a taşımak istedik. Bunu da ilk olarak damak lezzetimizle yapmak istedik. Cağ kebabımızı tanıtarak Manavgatlıların damak lezzetti notu vermesini istedik. Umarım beğenmişlerdir. Cağ kebabının özelliği etinin kuzu etinden olması. Burada Anadolu'nun harmanlanan güzelliklerini görüyoruz." diye konuştu.