Bu sene 6.'sı düzenlenen YÖREX Fuarı'nda Polatlı Belediyesi ve Polatlı Ticaret Odası ortaklaşa açtığı stant, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

Ziyaretçileri, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Polatlı Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya, Polatlı OSB Başkanı Erol Ünal, Polatlı Belediyesi Meclis Üyeleri ve Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu karşıladı. İlk gün eski Avrupa Birliği ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından ziyaret edilmişti. 5 gün süren fuarda Polatlı standını Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız, Beypazarı Ticaret Odası Başkanı H. Necdet Çalışkan, Yozgat Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erkekli, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Polatlı Ticaret Odası Başkanı Yahya Toplu, Değirmencioğlu Tarım Makinaları Firma Sahibi Taner Öztürk isimleri ziyaret etti.

Fuar boyunca 15 ton kavun, 4 ton beyaz, mor ve sarı soğan, 600 paket ay çekirdeği ücretsiz dağıtılırken, aynı zamanda ziyaretçilere Polatlı tam buğday unundan ekmek ikram edildi. Polatlı Belediyesi POTA ekibi ise Sakarya savaşının gerçekleştiği topraklar olan Polatlı'nın ve Gordion’u simgeleyen kitapçıklar, broşürler, magnetler, anahtarlık ve heykeller dağıttı.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ve Polatlı Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya ortaklaşa yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: ''Bu sene ilk defa katılımcı olarak katıldığımız YÖREX fuarı çok verimli geçti. Türkiye'nin dört bir yanından ve birçok ülkeden gelen ziyaretçiler standımıza yoğun ilgi gösterdi. İlçemizi tanıtıcı ve yöresel olan birçok ürünümüzü ziyaretçilerimize ücretsiz sunduk. Ziyaretçilerimiz özellikle Polatlı Bal Kavunun tadını çok beğendi. 5 gün boyunca profesyonel bir ekiple tanıtımımızı gerçekleştirdik.

Katkılarından dolayı MİS İnşaat Tarım şirketi sahibi Cüneyt Atalay'a, Anadolu Kuruyemiş'e, Evirgen Un'a ve Cumhur Dilek beyefendiye teşekkür ederiz."

Bu sene 388 katılımcı yer alan YÖREX fuarında 150 bine yakın ziyaret gerçekleşti.