Antalya'nın Alanya ilçesinde 'Yörük-Türkmen Eşyaları Sergisi' açıldı. Sergide Anadolu'nun değişik illerinden toplanan ve daha çok Yörüklerin kullandığı eşyalar, turistlerin beğenisine sunuluyor.

Alanya ilçesindeki etkinlikte, Yörüklerin ve Türkmenlerin kullandıkları tarihi eşyalar sergilendi. Çok sayıda vatandaşın ve turistin ziyaret ettiği sergideki eşyalar, Alman ve İngiliz turistler olmak üzere Rus, Avrupalı ve İskandinav ülkesi Norveç, İsveç ve Danimarkalı turistlerin ilgisini çekiyor.

Eşyaları toplayan Erol Yağdır, başta Antalya olmak üzere Anadolu'nun değişik illerinde topladıkları yöresel eşyaları Alanya, Manavgat, Kemer ve Antalya'da turistlere satışa sunduklarını söyledi. Yağdır, Yörük-Türkmen eşyalarına karşı başta Alman ve İngiliz turistler olmak üzere Rus, Avrupalı ve İskandinav ülkesi Norveç, İsveç ve Danimarkalı turistlerin ilgisinin yüksek olduğunu vurguladı. Yağdır, "Özellikle İskandinav ve Rus turistler asırlık bakır kaplara karşı ilgileri var. Rus ve İskandinavlar nostaljik eşyalara önem veriyorlar. Doğal hayata karşı ilgileri yüksek. Çoğu turistte sergide gördüğü Yörük-Türmen eşyalarını kamera ve fotoğraf makinesine çekiyor." diye konuştu.

Rus halk bilimci Olga İbrahimova ise, Yörük-Türkmen eşyalarının sergilendiği sergiye hayran kaldığını söyledi. Tatil dönücü Moskova'ya yakınlarına hediyelik eşya götürmek için bakır kaplar aldığını belirten İbrahimova, "Sergi benim için büyüleyici. Eski Yörük eşyalarını görünce eski insanların yaşadığı geçmişe hayalen yolculuk ettim. Sergideki el işlerine hayran kaldım." ifadesinde kullandı.