Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, 4 gün süren Yozgat 6. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda yaklaşık 30 milyon TL'lik satış yapıldığını söyledi.

Başkan Özışık, İlde KOBİ Fuarcılık Tanıtım ve Organizasyon Limited Şirketi tarafından organize edilen Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Ziraat Odası ile Yozgat Sığır Yetiştiriciler Birliği'nin desteklediği 6 . Tarım Fuarı'nın çiftçiler ve firmalar açısından oldukça güzel geçtiğini belirtti. Özışık, "6. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'mıza çeşitli illerden 186 firma katıldı. Bu firmalardan 11’i traktör markası ve biçerdöverler oluşturdu. Bunun yanı sıra tarım makineleri ve gıda ürünlerinin sergilendiği stantlarda firmalar çok güzel satış gerçekleştirdi. 4 gün süren fuarımızda yaklaşık 30 milyon TL'lik satış yapıldı. Bu satışlardan, 282 adet traktör yaklaşık 20 milyonTL’ye satıldı. 10 milyon TL’lik de tarım makineleri satışı gerçekleştirildi. Toplamda ise 30 milyon satış yapıldı." dedi.

Fuara katılımın oldukça yoğun olduğunu söyleyen Başkan Özışık, "Fuarımıza yoğun ilginin olması bizleri son derece mutlu etti. Çevre illerimizden Sivas, Tokat, Amasya,Samsun, Çankırı, Kırıkkale Aksaray, Nevşehir illerimizden ziyaretçilerimiz vardı. 4 gün süren fuarımıza 42 bin il dışından olmak üzere toplam 118 bin kişi ziyaret etti. Fuarların amacı kendi ürettiğiniz ürünleri tanıtmak, yeni teknolojilerle insanları tanıştırmaktır. Bizim amacımız ilimizde üretilen ürünleri başkalarına tanıtmak ve daha fazla pazara sahip olmaktır. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda düzenleyeceğimiz fuarlarla ülkemizde en önemli fuar ilimizde yapılmış olacak. Şuan tek eksiğimiz fuar alanımızı fiziki ve gnel durumu bakımından daha büyük bir alanda yapılmasını sağlamak. Bu kapsamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü fuarın dar alanda olmasından dolayı özellikle hafta sonu yığılmalar oldu ve bize bu yönde isteklerde bulunuldu. Belediyemizin bu fuara desteği ve katkısından dolayı başkanımız Kazım Arslan'a teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki fuarlarımız daha geniş kapsamlı olacaktır." diye konuştu.