Yozgat Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri İl Teknik Komitesi, 2015 yılı 1. olağan toplantısı yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü salonunda düzenlenen toplantıya İl Müdür Vekili Özgür Memiş, Şube Müdürleri ve İl Teknik Komitesinde görevli kişi ve kuruluş temsilcileri katıldı.

İl Müdür Vekili Özgür Memiş, toplantıda yaptığı konuşmada Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmeti sunan kişi ve kuruluşlara Bakanlığımızca yayınlanan tebliğ doğrultusunda 12 aylık hizmet sunumunu yerine getirmek kaydıyla destekleme ödendiğini söyledi. Memiş, “2014 yılı için bu miktar işletme başına 600 TL olarak belirlenmiştir. İlimizde 2 ziraat odası 3 serbest tarım danışmanıyla danışmanlık hizmeti verilmektedir. İlimizde toplam 887 adet tarımsal işletme 14 tarım danışmanından tarımsal danışmanlık hizmeti almaktadır. Danışmanlık hizmeti karşılığında bakanlığımızca ilimize bu yıl ödenecek toplam destekleme miktarı 532 bin TL’dir. İlk dilim ödemesi 354 bin TL si 2014 yılı sonunda ödenmiştir.” dedi.

Bu yıl içerisinde Boğazlıyan Ziraat Odası Başkanlığı ve Çayıralan Ziraat Odası Başkanlığı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık hizmeti vermek amacı ile Yetki Belgesi aldığını kaydeden Memiş, tarımsal yayım ve danışmanlık sistemin yaygınlaştırma çalışmalarını sürdüğünü ifade etti.

Toplantıda, teklif ve öneriler değerlendirilerek görüşler Merkez Teknik Komitesine gönderilmek üzere rapor haline getirildi.