Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı, işletmelerle ilgili düzenlenen ticari mektup ve defterlerle ilgili yapılan değişiklik sonrası, üyelerin mağdur olmaması için eğitim çalışması başlattı.

Türk Ticaret Kanunu’nda 1 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe giren ilgili madde kapsamında, tacirlerin işletmesiyle ilgili olarak düzenlediği ticari mektup ve ticari defterlerde yapılan kayıtların dayandığı belgelerde, tacirin sicil numarası, ticaret ünvanı, işletme merkezi ve tacir internet sitesi oluşturma yükümlülüğüne tabi ise tescil edilen internet adresinin gösterilmesinin zorunlu hale gelmesiyle birlikte, TSO üyelerine eğitim programı başlattı.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Metin Özışık, yaptığı konuşmada, Merkezi Sicil Kayıt Sistemi(MERSİS) adıyla oluşturulan sanal platformun kullanımıyla ilgili Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası’nda eğitim programlarının başladığını söyledi. Özışık, ''İlimiz genelinde faaliyet gösteren muhasebeciler ve şirket yöneticileri mağdur olmamaları amacıyla 'MERSİS ve e-imza aktivasyonu' hakkında eğitim programlarımızı başlattık. Bu şekilde üyelerimizin eğitimlerine devam edeceğiz.” dedi.