Yozgat Et ve Süt Kombinası ile Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği arasında yapılan protokol ile küçükbaş hayvan üreticileri pazar sıkıntısı yaşamayacak. Yapılan anlaşma ile ilde her yıl 10 bin küçükbaş hayvanın kurum tarafından alınarak kesimi yapılacak.

Yozgat Et ve Süt Kurumunda düzenlenen imza törenine Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir, Et ve Süt Kurumu Kombina Müdürü Mehmet Tekinöz, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Nevzat Yıldırım, hayvan üreticileri katıldı. Et ve Süt Kurumu Kombina Müdürü Mehmet Tekinöz,besicilere yaptığı konuşmada, kurumun her zaman hayvan üreticilerinin yanında olduğunu belirterek, kuruma şartları tutan hayvanlarını getiren besicilerin asla geri çevrilmeden işlerinin görüldüğünü söyledi.

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Nevzat Yıldırım, yapılan sözleşme ile artık üreticilerin hayvan pazarı sıkıntısı yaşamayacaklarını belirtti. Yıldırım, “Bizler koyunlarımızı satmak için büyük sıkıntı yaşıyorduk. Kesim için Kayseri’ye yada başka illere götürüyorduk. Paramızı almak içinde bir o kadar sıkıntı yaşıyorduk. Ama Et ve Süt Kombinası ile yapılan bu anlaşmayla artık küçükbaş hayvanlarımızı değerinde ve devlet garantisi altında buraya satabileceğiz. Bu sayede küçükbaş hayvancılığa olan ilgi dahada artacak.” dedi.

Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyattin Özdemir, tarım ve hayvancılık bakımından büyük bir öneme sahip Yozgat’ta küçükbaş hayvan ürtiminin artırılmasına yönelik sözleşmeli alım projesinin imzalanmasının ilde hayvancılığın gelişmesine önemli katkı sağlayacağını söyledi. Özdemir, “İlimizde 2012 yılında 210 bin anaç koyun varken şuanda bu rakam 350 binin üzerine çıktı. Koyun sayısında iki yılda 140 bin artış oldu. Bu sözleşmeyle küçükbaş hayvancılığın gelişmesini amaçlıyoruz. Besicilerimiz artık Pazar sıkıntısı yaşamayacak. Küçükbaş hayvanlarını buraya getirerek piyasa değerinde devlet garantisinde satabilecek. Bu sayede besicilerimiz küçükbaş hayvancılığa daha fazla rağbet edecek.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Et ve Süt Kurumu Kombina Müdürü Mehmet Tekinöz ile Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Nevzat Yıldırım, arasında bu yıl itibari ile alımı yapılacak 10 bin küçükbaş hayvan alımı sözleşmesi imzalandı.