CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Kadir Yücel, çiftçilerin borç ve faiz kıskacında olduğunu söyledi. Yücel, "Tarımdaki girdi maliyetleri, elektrik, ve sulama tarifesi sanay87u7yiden daha yüksek." dedi.

CHP Şehitkamil İlçe Örgütü toplantısında konuşan Yücel, tarımdaki çöküşe vurgu yaparak hükumetin bu alandaki politikalarını eleştirdi. Çiftçilerin borç ve faiz kıskacında olduğunu kaydeden Yücel, "Tarımdaki girdi maliyetleri, elektrik ve sulama tarifesi sanayiden daha yüksek. Tarımın artık karın doyurmuyor. Bu şartlarda ülkede tarımın büyümesi mümkün değil." diye konuştu.

Tarımı büyümeyen bir ekonominin kalkınamayacağını dile getiren Yücel, "CHP iktidarında çiftçiye mazot 1,5 liradan verilecek ve kredi kartı borçlarının yüzde 80'i silinecek. Ayrıca tarımdan başka geliri olmayan çiftçilere asgari ücret tutarında gelir sağlanacak. 30 yaşına kadar olan çiftçilerimizin sosyal güvenlik ödemeleri Hazine tarafından yapılacak. Ülkemizin kurtuluşu milletin efendisi olanların iktidarında değil, efendisi millet olan CHP iktidarında mümkün olacaktır. 7 Haziran seçimlerinde çiftçilerimizin CHP'ye sahip çıkacağına olan inancım tamdır." şeklinde konuştu.

Toplantıya çiftçilerin yanı sıra engelli vatandaşlar da katıldı. Yücel, CHP iktidarında engelliler için gerek sosyal hayatta, gerekse iş hayatlarında tüm engellerin kaldırılacağını söyledi.