Ekonomist Dergisi, 'Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı' araştırmasında, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik'i 39. sırada gösterdi. Derginin açıklamasında, Anadolu’nun en etkin iş insanları için Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce ismin belirlendiği, 50 kişinin yer aldığı nihai listenin ise araştırma jürisinin titiz çalışmaları sonucunda oluşturulduğu belirtildi. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirler dışında kalan 78 ile yönelik araştırmada, 50 etkili iş insanının, şehirlerine, bölgelerine ve sektörlerine yön veren, illerin ekonomisine katkı sunan, istihdam sağlayan, yüksek düzeyde vergi ödeyen, sosyal yönleri güçlü insanlar arasından seçildiği kaydedildi.

BİR BAŞARIYA ÖNDERLİK ETTİ

Geçen yıl yapılan, 'Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı' araştırması listesinin 43. sırasında yer alan Lütfü Yücelik, 2015'te açıklanan listede 39. sıraya yükseldi. Dergide; Lütfü Yücelik’in bir başarıya önderlik ettiği ifade edilerek, “Anadolu’nun en büyük başarı öykülerinden birine Erzurum Aşkale’de imza attı. İmza sahiplerinin başında ilk günden bu itibaren Lütfü Yücelik bulundu. İşadamı Lütfü Yücelik, Erzurum’da yerel girişimcileri bir araya getirdi ve özelleştirme kapsamındaki Aşkale Çimento’nun alınmasını sağladı. Aynı zamanda 1992’dan beri ETSO başkanlığını yürüten Yücelik, Aşkale Çimento’daki hamleleri ile adeta Doğu’dan Batı’ya uzanan bir yatırım köprüsü kurdu. Şirket İSO-500 listesinde 2014’te 163. sırada yer aldı.” denildi.

YÜCELİK: BU BAŞARIYI HEPİMİZ PAYLAŞIYORUZ

Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, yakalanan başarıda katkısı olan herkese teşekkür ederek, “Ortada bir başarı varsa sadece şahsıma ait değildir. Bize göre başarının en temel etkeni; her zaman uygun hedeflere yönelik zorlu çalışmalar olmuştur. Hedeflerini doğru belirlemeyen, bu hedeflere ulaşmak için zorlukları göze alamayan kişi, kurum ve devletlerin başarılı olmaları mümkün değildir. Aşkale Çimento’nun; çeyrek asra yaklaşan ve özelleştirmeyle birlikte yakaladığı başarıları bu mantık içinde değerlendirmek doğru olur sanırım. 23 yıllık mücadelemizin sonunda gördük ki, hedefe ulaşmak için dikkate almamız gereken en önemli faktör planlı çalışmaktır. Tek bir plan dahilinde tüm çabaların birleştirilmesi halinde, hedefin hiç de hayal olmadığını gördük. Planlı çalışma esas itibariyle; bulunduğunuz bölgenin, ülkenin, coğrafyanın velhasıl dünyanın gerçeklerini anlamak, o gerçeklere göre hareket etmekle tarif edilebilir.” dedi.