Yunanistan Hükümet Sözcüsü Gavril Sakellaridis, kreditörlerle devam eden müzakerelerle ilgili olarak "Pazar günü anlaşma olması için çalışıyoruz." dedi.

Yunanistan'da Radikal Sol Koalisyon (Syriza) ve Bağımsız Yunanlar'dan (ANEL) oluşan hükümetin 4 aydır kreditörler ile sürdürdüğü müzakerelerde sona yaklaşılıyor. Bugün basın toplantısı düzenleyen Hükümet Sözcüsü Gavril Sakellaridis, AB, IMF ve Avrupa Merkez Bankası (AMB) ile yürütülen müzakerelerde iyimser olduklarını söyledi. Sakellaridis, "Hedef, ortaklarla Pazar gününe kadar anlaşmaktır. Pazar günü anlaşma olması için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yunan müzakere heyetinin Brüksel'e anlaşmayı tamamlamak için gittiğini söyleyen Sakellaridis, "Bütün taraflar iflastan kaçınmak istiyor. Biz bu senaryodan kaçınmak için elimizden geleni yapıyoruz. Senaryoların tarihin eski eserler dolabına kapatılması için finansal konuları çözecek bir anlaşma istiyoruz." dedi.

Bankalarla ilgili en küçük bir endişeleri olmadığını söyleyen Yunan Sözcü, "Başbakan, bu konuları sorumsuz bir şekilde yurtiçi ve yurtdışına yönelik açıklamalara ilişkin (bankalar ve fonların kontrolüne ilişkin) soğukkanlılık tavsiye etti." dedi.