Yunanistan Parlamentosu, kreditörler ile varılan 3 yıl süreli yaklaşık 86 milyar Euro'dan oluşan üçüncü kurtarma paketini onayladı. 300 üyeli parlamentoda 222 'evet', 64 'hayır' oyu kullanıldı. 11 milletvekilinin 'çekimser' kaldığı oylamda 1 vekil ise oylamaya katılmadı.

Yunanistan'da bugün yapılan parlamento oylamasında kreditörler ile anlaşılan üçüncü kurtarma paketi ve şartları kabul edildi. İktidarın büyük ortağı Radikal Sol Koalisyon (Siriza), önceki oylamalarda olduğu gibi yine önemli sayıda fire verdi. Siriza'dan 32 vekil pakete 'hayır' derken, 11'i ise 'çekimser' kaldı.

Üçüncü kurtarma paketine Siriza, küçük ortak Bağımsız Yunanlar (ANEL), Avrupa yanlısı muhalefet partileri Yeni Demokrasi (ND), Pasok ve Potami 'evet' dedi. Irkçı Altın Şafak ve Yunanistan Komünist partileri ise 'hayır' oyu kullandı.

Bugün öğleden sonra toplanacak Euro Bölgesi maliye bakanları (Eurogroup) anlaşmayı değerlendirecek. Eurogrup'un yeşil ışık yakması durumunda anlaşma üye ülkelerin parlamentolarında oylanacak. Atina, 20 Ağustos'tan önce bu sürecin tamamlanmasını umuyor. Atina'ya verilecek ilk taksidin yaklaşık 25 milyar Euro olması bekleniyor. Bu paranın tamamına yakını borç geri ödemeleri için kullanılacak.

GÜVEN OYU İSTEYECEK

Bu arada iktidar partisi Siriza'nın güç kaybetmeye devam etmesi üzerine Başbakan Aleksis Çipras'ın hükümeti için 20 Ağustos'un ardından güven oyu isteyeceği belirtiliyor.