Yunanistan'da Ethnos gazetesinin Alco şirketine yaptırdığı ankete göre 'evey' yüzde 44,8, yüzde 43,4'lük orana sahip 'hayır' diyeceklerin kıl payı önünde gidiyor.

Yunanistan'da Pazar günü yapılacak kreditörlerin önlemlerine dair halkın görüşününün sorulacağı referandum öncesi 'evet' ve 'hayır' taraftarları arasındaki yarış başa baş gidiyor. Alco şirketine en ciddi anketi yaptıran Ethnos gazetesine göre 'evet' yüzde 44,8, 'hayır' oyları ise yüzde 43,4 oldu. Kararsızların oyu ise 11,8. Şirket, 'evet' ve 'hayır' oyları arasındaki farkın yanılma payı kadar olduğu notunu düştü. Şirket, 'evet' diyeceklerin kazanabileceklerini tahmininde bulundu.

Öte yandan halkın yüzde 74'ü Euro para birimine destek verdi. Ulusal para birimi Drahmi'ye dönülmesini isteyenlerin oranı ise sadece yüzde 15.

Ankete katılanların yüzde 61'i 'hayır' ile Euro dışında kalma tehlikesi var, diyor. Yüzde 30'luk kesim bu görüşe katılmıyor.

Son olarak yüzde 51'lik kesim ise 'hayır' çıksa bile kreditörlerin duruşunun değişmeyeceğini söyledi. Yüzde 30'luk kesim ise aksini düşünüyor.

SONUÇ 2 SAATTE NETLEŞECEK

Yunanistan'da pazar günü 4 bin 800 referandum sandığı sabah 07.00'de açılıp 19.00'da kapanacak. Sonucun 2 saat içerisinde netleşmesi bekleniyor. İlk defa 18 yaşına basan 108 bin 371 kişi oy kullanacak. Ülkede oy kullanacakların sayısı ise yaklaşık 9 milyon kişi. Referandum pusulasında seçmen, tercihini kutucuğa '+' işareti koyarak belirleyecek.

Referandumun geçerli sayılabilmesi için seçmenin yüzde 40'ının sandığa gitmesi gerekiyor.